27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaKonstituirano Vijeće u Konavlima, na prvoj sjednici "pale" i prve odluke

Konstituirano Vijeće u Konavlima, na prvoj sjednici “pale” i prve odluke

U Cavtatu je u srijedu, 16. lipnja, održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle, ali su “pale” i prve odluke koje bi se mogle svesti pod zajednički nazivnik “vlast je čast”. Jer, naknada za sudjelovanje na sjednici iznosi 170 kn (odnosno, visina dnevnice u RH) i to samo ukoliko je vijećnik nazočan, dok je i iznos koji se iz proračuna izdvaja za stranke, na temelju broja osvojenih mandata, sveden na minimalni iznos. Umjesto dosadašnjih 600 ili 700 kuna po vijećniku mjesečno, u Općini Konavle će stranke za jednog svog vijećnika dobijati mjesečno 167 kuna, a ukoliko je riječ o ženi na to će se još dodati 10 %.

Vijećničku prisegu su dali – Ivo Simović, Ivo Radonić, Mario Dimnić, Paula Janović, Tea Đurović, Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Pero Kapetanić te Miho Orepić (HDZ), Ivan Diklić i Jele Butijer Gleđ (HSS), Antonio Bagoje (SDP) te Ivo Car (DDS).

Za predsjednika je jednoglasno izabran bivši i dugogodišnji predsjednik Ivo Simović, prvi potpredsjednik je Ivo Radonić, dok je druga potpredsjednica Jele Butijer Gleđ.

Nakon konstituiranja Općinsko vijeće nastavilo je s radnim dijelom sjednice.

U Odbor za Statut, poslovnik i normativna pitanja su izabrani su: Ivo Radonić predsjednik, Juraj Magud i Antonio Bagoje članovi.

U Odbor za financije i proračun su izabrani – Pero Kapetanić predsjednik, Tea Đurović i Jele Butijer Gleđ za članove.
U odbor za javna priznanja izabrani su – Ivo Simović za predsjednika, a članovi Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Ivan Diklić i Ivo Car.

U povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova imenovani su Ivo Bendiš za predsjednika, Miho Orepić i Ljubica Brailo za članove.

Načelnik Lasić čestitao je svim vijećnicima rekavši da su izabrani na časne dužnosti od naroda.

”Uvjeren sam da ćete raditi časno, pošteno i odgovorno. S moje strane ćete imati apsolutnu suradnju i svi prijedlozi na dobrobit Konavala će biti prihvaćeni. Nećemo praviti razliku između oporbe i pozicije. Važno je da su ti prijedlozi svima nama na dobrobit. Pred nama je ne lako razdoblje, ali gledamo s optimizmom da će ovo brzo završiti”, rekao je načelnik Lasić.

Na sjednici je usvojen je i prijedlog da naknada za rad vijećnicima bude u visini jedne dnevnice u RH po sjednici (isključivo za sjednice na kojima su vijećnici/ce nazočni), kao i naknada političkim strankama po broju vijećnika.

”Zbog ove gospodarske situacije smatrali smo da je poštena takva naknada, riječ je zaista o zapravo jednoj simboličnoj nadoknadi troškova i to samo kada su vijećnik/ica nazočni za razliku od ranije paušalne isplate”, rekao je načelnik Lasić.

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izmjeni i dopuni Prostornog plana Općine Konavle.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA