30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarKoncert "Putovanje Europom" glazbenika Sanje i Michaela Uhde u Saloči od zrcala

Koncert “Putovanje Europom” glazbenika Sanje i Michaela Uhde u Saloči od zrcala

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, njemački glazbenici Sanja-Božena Uhde (koncertna violončelistica) i Michael Uhde (pijanist) u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022.,  s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala održat će koncert komorne glazbe naziva “Putovanje Europom” namijenjen prijateljima, bivšim učenicima i svima koji vole klasičnu glazbu.  Posljednji koncert u Dubrovniku glazbenici su održali prije više od trideset godina u Kneževu dvoru.

Na programu će se naći djela Ludwiga van Beethovena, Petera Tschaikowskog,  Manuela de Falle i Augusta Nölcka.

Sanja-Božena Uhde aktivna je međunarodna koncertna violončelistica. Izvela je koncerte za violončelo skladatelja Haydna, Schumanna i Brahmsa (dvostruki koncert) te Beethovena (trostruki koncert) kao solistica s orkestrom. Karijera ju je odvela u brojne europske i izvaneuropske zemlje, poput Italije, Francuske, SAD-a i Brazila, gdje je držala majstorske tečajeve na raznim sveučilištima. Profesorica je Pädagogische Hochschule Karlsruhe i često nastupa u Njemačkoj i izvan nje.

Michael Uhde, pijanist, rođen je u obitelji glazbenika. Njegov otac, Jürgen Uhde, bio je pijanist,muzikolog i autor nekoliko standardnih djela o klavirskoj literaturi.Kao komorni glazbenik nastupao  je s instrumentalistima među kojima se ističu  Antonio Pellegrini, Antônio Meneses i Sergey Kravchenko, obilazeći mnoge europske zemlje, Sjedinjene Države i Brazil. Pozvan je da drži tečajeve klavir i komornu glazbu na mnogim akademijama i sveučilištima diljem svijeta, kao što su Sveučilište Michigan, Ann Arbor, Beograd (Srbija), Tromsö (Norveška), sveučilišta u Belu Horizonte, Goiania, Brasilia, Sao Paolo i Curitiba (Brazil). Profesor je klavira i komorne glazbe te je bio prorektor na Sveučilištu za glazbu u Karlsruheu.

Ulaz je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA