28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKoncert prijateljstva između Cavtata & grčkog Epidaurosa na 18. festivalu "Glazba i...

Koncert prijateljstva između Cavtata & grčkog Epidaurosa na 18. festivalu “Glazba i Riječ”

Na 18. festivalu “Glazba i Riječ”, u utorak 2. srpnja, u Domu kulture u Cavtatu se održao koncert pod nazivom “CAVTAT & GRČKI EPIDAUROS”. Riječ je o koncertu prijateljstva između ova dva grada, a nastupali su Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solistice Đive Kušelj na flauti i Stefani Grbić na klaviru, pod dirigentskim vodstvom Slobodana Begića. Uvodnu riječ o Cavtatu i grčom Epidaorosu su izložili Helena Puhara i Aljoša Lečić.

Na programu se izvela Sorkočevićeva 7. simfonija, uz 290. obljetnicu njegovog rođenja i Sinfonietta za flautu, klavir i gudače slavnog grčkog skladatelja Mikisa Theodorakisa. Dodatak koncertu je bila izvedba poznatog grčkog plesa sirtakija, Theodorakisova tema iz filma Grk zorba. Oduševljena publika je nagradila sve izvođače dugotrajnim pljeskom.

Koncertu je prisustvovao i uvažen gost iz Grčke, gospodin Dimitris Ginis, veliki zaljubljenik u Cavtat i idejni začetnik sklapanja prijateljstva ova dva grada. Općina Konavle i Udruga Konavle Art, na ovaj način, žele još više povezati Cavtat i Epidauros i omogućiti mnogobrojne suradnje utemeljene na povijesti, baštini, kulturi i raznim drugim poljima. U službenom posjetu Cavtatu je i gradonačelnik grčkog Epidaurosa i po riječima načelnika Boža Lasića, ova dva grada će u dogledno vrijeme potpisati Povelju prijateljstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA