8.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 studenoga, 2021
NaslovnicaIzbori 2021Karlo Gjurašić - DUSTRIN "as" za župana?

Karlo Gjurašić – DUSTRIN “as” za župana?

Posve je izgledno, iako nije još uvijek službeno, da će Karlo Gjurašić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat DUSTRE za dubrovačko-neretvanskog župana. Gjurašić je bio nekadašnji istaknuti HSS-ovac, a od pojave na političkoj sceni Dubrovnika, prvo Željka Raguža, a potom DUSTRE, postaje aktivno angažiran u promoviranju i mentoriranju ove opcije koja posljednjih 8 godina održava jezičac na vagi za većinu u Gradskom vijeću. Po prvi put većinu su osigurali tadašnjem gradonačelniku Andru Vlahušiću čiji je zamjenik bio Željko Raguž, da bi na posljednjim lokalnim izborima 2017. Raguž dao svesrdnu potporu Matu Frankoviću koja je urodila njegovim mjestom na poziciji direktora Luke Gruž.

Ukoliko se informacije koje dolaze iz veoma ozbiljnih krugova pokažu i službenima, DUSTRA će po prvi put kandidirati svog čovjeka za župana. Karlo Gjurašić je dugi niz godina obnašao važne funkcije, bio je visokopozicionirani HSS-ovac na parlamentarnim izborima sa Stipom Gabrićem Jambom, bio je gradski vijećnik, ali i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, dobro je surađivao i s bivšom gradonačelnicom Dubravkom Šuicoma, ali i Androm Vlahušićem. Posljednjih godina je bio zaposlenikom Zagrebačkog holdinga. Upravo se Karlo Gjurašić oduvijek smatrao glavnim mentorom i savjetnikom Željku Ragužu s kojim ga vežu i obiteljske veze.

Na takav način se produljuje lista zainteresiranih kandidata za dubrovačko neretvanskog župana.

Aktualnom županu iz redova HDZ-a Nikoli Dobroslaviću koji ide po još jedan mandat raste broj izazivača, dosad su svoje kandidature potvrdili Božo Petrov iz MOST-a, Roko Tolić nestranački kandidat koji uživa podršku SDP-a i HNS-a, Marko Giljača iz stranke Srđ je Grad, Ina Orlić izgledna je kandidatkinja DDS-a, iako još nije (još uvijek) službeno predstavljena. DUSTRA se očito priprema, a ostaje nepoznanica zasad i hoće li Domovinski pokret dati svog kandidata.

Kampanja je počela i tek će se zakuhtavati u tjednima koji dolaze, ali se već može zaključiti kako je i funkcija župana postala sve zanimljivija većem broju kandidata. O razlozima koji su tome presudili u ovoj kriznoj godini, može se tek nagađati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić