33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKako se bivša ministrica Žalac htjela riješiti državne tajnice Dubrovkinje Nikoline Klaić

Kako se bivša ministrica Žalac htjela riješiti državne tajnice Dubrovkinje Nikoline Klaić

Da bi prikazali kako je Gabrijela Žalac upravljala procesima u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, europski tužitelji u optužnici su opisali i kako se pokušala riješiti tadašnje državne tajnice Nikoline Klaić, koja je slovila kao osoba od povjerenja premijera Andreja Plenkovića, a u travnju prošle godine imenovana je u Upravu Hrvatske lutrije, piše Jutarnji list.

– U početku smo lijepo surađivale, međutim ubrzo je Gabrijela Žalac promijenila ponašanje, a tu promjenu najbolje opisuju riječi koje je učestalo počela govoriti: ‘Ja sam ministrica!‘ – tim riječima je Nikolina Klaić, koja je bila državna tajnica od prosinca 2016. do rujna 2021., opisala svoj odnos s Gabrijelom Žalac.

Da je taj odnos, najblaže rečeno, bio narušen, proizlazi i iz iskaza Kristine Bilić, pomoćnice ministrice Žalac koja je rekla kako je njezina pozicija bila specifična jer je obavljala i zaduženja državnog tajnika, jer je Žalac tražila na Vladi da se Nikolina Klaić razriješi dužnosti i da joj je, iako nije bila razriješena, Žalac oduzela sve ovlasti.

Sama Nikolina Klaić pred tužiteljima je izjavila kako ne može objasniti zašto je bila odstranjena iz svih radnih procesa u ministarstvu dok mu je na čelu bila Žalac, te je zaključila da je to učinila samo zato što je ona izražavala svoje stavove, a ti se stavovi Gabrijeli Žalac očito nisu sviđali.

“Nakon što je Žalac mene degradirala, ni drugi se nisu usuđivali iznositi svoje stavove jer su vidjeli kako sam ja prošla i nitko se nije želio zamjeriti ministrici”, naglasila je.

Rekla je i kako zna Mladena Šimunca kao konzultanta i smatrala je da Šimunac ne zadovoljava profesionalne standarde. U proljeće 2017., dok je još dobivala pozive za sastanke kad se razgovaralo o nabavi IT sustava u kojem bi bili svi podaci o projektima, isticala je da takav sustav mora biti u državnim, a ne rukama nekog privatnika.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA