17.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVijestiJVP Dubrovački vatrogasci dobili novo vozilo vrijedno oko tri milijuna kuna

JVP Dubrovački vatrogasci dobili novo vozilo vrijedno oko tri milijuna kuna

Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci dobili su novo vatrogasno vozilo. Novo navalno vozilo za Dubrovačke vatrogasce nabavljeno je u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”.

-Ovo novo vozilo zasigurno povećava sigurnost na području Grada Dubrovnika od šumskih požara. Vozilo je nabavljeno putem Vlade RH i financirano EU sredstvima, a vrijedno je više od dva milijuna kuna koje je u potpunosti opremljeno – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Osvrnuo se i na prostor u kojemu trenutno vatrogasci borave, kazao je kako je neadekvatan i nedovoljan za sve potrebe koje javna vatrogasna postrojba treba.

-Ono što želimo kroz izmjene GUP-a je centar za javnu vatrogasnu postrojbu u brdu Srđ. Smatramo da je područje na magistrali idealno za brzu intervenciju, a da javna vatrogasna postrojba ovdje mora imati određeni stacionar radi intervencija u samoj povijesnoj jezgri. Također radimo novi projekt za DVD Zaton, tamo planiramo osnažiti to područje – rekao je Franković koji je dodao kako su podigli i plaću vatrogascima potpisivanjem kolektivnog ugovora prije tri godine.

-Vozilo je skupocjeno, i u njemu se nalazi preko pola milijuna kuna opreme, od termovizijskih kamera, agregata, kemijskih odijela i izolacijskih aparata, cijelo vozilo košta oko tri milijuna kuna. U izradi smo još jednog projekta, a radi se o šumskom vozilu. Što se tiče vozila javna vatrogasna postrojba posjeduje 40 vozila, u budućnosti nemamo potrebe za nekim interventnim mjerama za kupovinom novih vozila – rekao je  zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović koji je dodao kako će ovo novo vozilo moći ići na sve intervencije.

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz OPERATIVNI PROGRAM KONKURENTNOST I KOHEZIJA. Prijavitelj projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić