31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJoš uvijek veliki interes mladih za subvencionirane stambene kredite

Još uvijek veliki interes mladih za subvencionirane stambene kredite

Završen je prvi ovogodišnji poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji. Prema finalnim podacima APN-a, pristigao je 3 681 zahtjev za subvencije kredita za kupnju stana ili kuće te za izgradnju kuće. Brojka sugerira i dalje iznimno velik interes za ovaj program Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja koji se unatoč svim ograničenjima koje je donijela epidemija koronavirusa i ove godine uspješno provodi.

–  Prezadovoljni smo interesom građana i provedbom procesa prijave. Iako smo se našli u izvanrednoj situaciji, broj pristiglih prijava tek je malo manji od rekordnog prošle godine što govori da je ova mjera potrebna našim građanima. Hvala i građanima i bankama i djelatnicima APN-a koji su se potrudili da se ovaj dio uspješno i maksimalno jednostavno odradi.

Do sada je uz naše subvencije preko 9400 mladih obitelji uspjelo jednostavnije riješiti egzistencijalno pitanje osiguravanja doma, a ta brojka, nakon obrade ovih zahtjeva mogla bi biti  i preko 13.000. Kad tome pribrojimo mlade koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a već sada prelazimo 21300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj.

Time smo već u ovom  sada prebacili cilj od 20.000 obitelji što je bio postavljeni cilj Ministarstva i Vlade. Ponosan sam na sve koji su u ovom sudjelovali i sretan zbog građana kojima smo pomogli– poručio je ministar Predrag Štromar.

Novi krug prijava za subvencioniranje kredite slijedi u rujnu po istim uvjetima kao što je bio i ovaj upravo završeni.

–  Sve one koji možda nisu uspjeli prikupiti dokumentaciju ovaj put ili će tek rješavati svoje stambeno pitanje, pozivam da iskoriste ovo vrijeme za pripremu dokumentacije – rekao je Štromar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA