26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleJoão Paulo Macedo, predsjednik Međunarodne federacije filmskih društava posjetio Dubrovnik

João Paulo Macedo, predsjednik Međunarodne federacije filmskih društava posjetio Dubrovnik

U nedjelju 18. rujna Dubrovnik je posjetio gospodin João Paulo Macedo, predsjednik Međunarodne federacije filmskih društava (IFFS). Federaciju su 1947. godine u Cannesu (Francuska) osnovala filmskih društava iz zemlja diljem svijeta, a danas okuplja organizacije i udruge iz preko 40 zemalja. U društvu gospodina Maceda bio je i gospodin Dragan Milinković Fimon, eminentni sveučilišni profesor, producent, dramatičar i redatelj bogate karijere. Svrha posjete je bila upoznati se s radom Dubrovačkog filmskog festivala (DUFF),udruge Škola filma Šipante Udruge Luža.

Goste je kroz Cavtat i Dubrovnik proveo domaćin Nikola Duper, filmski radnik i predsjednik Udruge Luža, a bogatu i zanimljivu povijest našeg Grada ispričao im je grafički dizajner, slikar, umjetnik, politolog i aktivist Pero Mrnarević. Gosti su u svom posjetu obišli i Centar za mlade Dubrovnik, u sklopu kojega djeluje Udruga Luža. Tijekom ugodnog druženja bilo je riječi o važnosti filmske umjetnosti, pružanju mogućnosti bavljenja filmom mladima te značaju udruga koje, uglavnom kroz volonterski rad, značajno doprinose filmskoj pismenosti i razvoju publike.

Po svemu sudeći, ovaj za nas važan posjet označava početak buduće suradnje na korist i zadovoljstvo mladih Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA