16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaPolitikaJASNA PORUKA ŽUPANA DOBROSLAVIĆA: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti...

JASNA PORUKA ŽUPANA DOBROSLAVIĆA: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Na 19. sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije županu Dobroslaviću upućeno je pitanje o nedavnim izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je najavio građevinsku dozvolu za projekt Zračne luke Trebinje do kraja ove godine.

Župan Dobroslavić u odgovoru na pitanje istaknuo je jasan stav te poručio kako ovaj projekt ne smije ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika.

‘Vrlo neugodno smo iznenađeni izjavom predsjednika Republike Srpske u kojoj tvrdi da će do kraja godine biti ishođena građevinska dozvola za Zračnu luku Trebinje na lokaciji Taleža. To je za nas apsolutno neprihvatljivo, ponovno to ističemo. Ta investicija ugrožava vodoopskrbu i Grada Dubrovnika i cijelog dubrovačkog područja. Za nas nije prihvatljivo, i to smo istaknuli i u našoj Deklaraciji, da se na toj lokaciji realizira zračna luka. Mi, naravno, nemamo problema s time što će susjedne države planirati na svom području, ali to ne smije ugrožavati područje Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno Republike Hrvatske. Mi na tome ustrajemo. Ponovno smo, zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, prigovorili na dokumentaciju Republike Srpske oko te zračne luke i ustrajat ćemo na tome da se to stajalište ispoštuje. Po ESPOO konvenciji imamo prava na takve prigovore zbog negativnog prekograničnog utjecaja na našu županiju i učinit ćemo sve da se lokacija planirane investicije promijeni u neku lokaciju koja je za njih pogodna, a ne ugrožava Dubrovačko-neretvansku županiju’, naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA