30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJahta pod hrvatskom zastavom koja je nestala u srpnju u Mljetskom kanalu...

Jahta pod hrvatskom zastavom koja je nestala u srpnju u Mljetskom kanalu pronađena je u Brazilu

Četiri mjeseca nakon nestala usred Jadrana, jahta Hanse 588 MISCHIEF pronađena na drugom kraju svijeta, u Brazilu. Jedrilica je ukradena je 14. srpnja, kad joj je posljednji put zabilježena lokacija u Mljetskom kanalu, javlja Morski.hr

– Posljednji zabilježeni kurs plovidbe je prema sjeveru, mada pretpostavljam da su okrenuli u kontra smjer nakon što su isključili signal. Na jahti su bila 4 člana posade (2 muškarca, 2 žene), portugalskog i latvijskog državljanstva.

Jahta je unajmljena u marini Kaštela gdje je Charter baza. Isplovili su 8. srpnja u subotu, a nestala je 14. srpnja i nije se vratila u bazu. Pretpostavljam, dakle, da su do sad krenuli južno. Do sad nikad od vaših 140 brodova u firmi nikad nismo zabilježili ovakvo što – kaže Šupić i dodaje da je jedrilica prepoznatljiva po svom crnom jarbolu i dva jedra napijed, genova i jibs. – ispričao je tada za Morski HR Silvio Šupić fleet manager Croatia Yachting.

Prije tri tjedna, dogodio se obrat, jahta je pronađena i to, ni više ni manje, nego u Brazilu!

– Ne znam kako je završila tamo, ali znam kako smo došli do nje. Slučajno! Zvao nas je čovjek iz Južne Afrike koji je bio tamo u katamaranu, prepoznao je jahtu koju već mjesecima tražimo i samo je nazvao prije 3 tjedna i rekao da misli kako je to taj brod. Poslao nam je neke slike, a mi smo prema nekim detaljima utvrdili da se radi o našem Mischiefu. Nakon toga je krenula akcija s policijom, izvršena je akcija zaplijene i još uvijek se izvode tamo dokazne radnje – ispričao je danas za Morski HR Silvio Šupić.

FOTO: Brazilska policija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA