14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaLifestyleHotel Argentina pomalo nestaje, a kako bi uskoro trebao izgledati?

Hotel Argentina pomalo nestaje, a kako bi uskoro trebao izgledati?

Početkom tjedna počeli su radovi na rušenju zgrade hotela Argentine. Kompleks Grand Villa Argentina obuhvaća 5 objekata: Villu Argentinu, Hotel Argentinu, Villu Orsulu, Villu Glavić i garažni objekt. Zgrada hotela izvorno je izgrađena kao privatna rezidencija 1913., a vrlo je brzo postala jedno od najprestižnijih odredišta na Jadranu. Danas kad obrisi glavne zgrade hotela pomalo nestaju, zanimalo nas je kako će novi hotel izgledati.

Na stranicama arhitektonskog studija 3LHD, kojem je jedan od suvlasnika Dubrovčanin Marko Dabrović objavljeni su vizuali i opis nove građevine.

-Novi Hotel Argentina s dvije vile – Argentinom s istočne strane i Orsulom sa zapadne strane čini jednu funkcionalnu cjelinu. Gornji blok hotela koncipiran je kao lagani paviljon s izraženim horizontalama, a donji volumen formiran je kao čvrsta baza terasasto uklopljena u postojeći teren. Bogati slojevi dubrovačke povijesti reinterpretirani su u profinjenoj unutrašnjosti dok hrabri naglasci i razigrani kolorit reflektiraju slobodu i duh 70-ih godina prošlog stoljeća, stoji u opisu novog hrotela Argentina.

-Sve objekte hotela, Villu Argentinu i Villu Orsulu u jedinstvenu cjelinu povezuje zajednička terasa ispunjena bujnim mediteranskim zelenilom. Ovaj novostvoreni vanjski prostor, uključuje terasu restorana i vanjski bazen. On predstavlja spoj arhitektonskih i prirodnih elemenata, i mjesto je za uživanje u pogledima na more, otok Lokrum i zidine.

Tehnički najzahtjevniji dio projekta obnove zgrade Ville Argentine je gradnja još jedne etaže ispod nivoa postojećih temelja kako bi se stvorio prostor za wellness povezan s vanjskim bazenom.

FOTO i VIDEO: 3LHD i Igor Legaz

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA