28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJadrolinija: Postira se u rujnu vraća na Elafite

Jadrolinija: Postira se u rujnu vraća na Elafite

Elafitima treba brzi brod koji je stabilan i koji zimi može ploviti po fortunalima. Odavno to traže, pa sve češće s takvim stavom istupaju i u javnosti stanovnici tog područja. Nacionalni brodar godinama najavljuje kvalitetno rješenje prijevoza putnika na liniji Dubrovnik – Elafiti, no od svih obećanja, još uvijek ništa. Potaknuti nedavnim kvarom katamarana Dora, koji održava tu putničku liniju, Hrvatski radio, Radio Dubrovnik zatražio je objašnjenje od Jadrolinije.

“Najveći problem za brodove u dubrovačkom području je nedostatak servisa u samom Dubrovniku ili okolici. Mi više potrošimo na dolazak servisera nego na sami otklon kvara na brodu. Dugo je serviseru trebalo da dođe”, kazao je o nedavnom kvaru katamarana Dora, član uprave Jadrolinije, Vjekoslav Dorić.

“Mi sad imamo nekakvu povratnu informaciju, što se tiče maritimnih sposobnosti za to područje, što se tiče kapaciteta, nedostataka palube. Dora nije zadovoljila potrebe otočkog stanovništva. Mi ćemo negdje oko 1. rujna, zbog redovne izmjene brodova koji nam izlaze preko zime u remont njima vratiti Prostiru koja je malo duže ostala u remontu jer je imala klasu. Dobro smo je obnovili da bi još jedno vrijeme, ali ja se nadam ne dugo vozila na dubrovačkom području”, kazao je Dorić.

Kazao je i kako je Jadrolinija intenzivno surađuje s Ministarstvo mora, promete i infrastrukture na usmjeravanju europskog novca kako bi Jadrolinija izgradila tri identična broda, od koji bi jedan plovio dubrovačkim arhipelagom.

“Jadrolinija prati tržite rabljenih brodova, gdje bi mi samo napravili premošćivanje između sadašnje Postire i buduće, nove Postire, s jednim adekvatnijim, bržim i komfornijim brodom za stanovništvom na Elafitima, okvirno to bi bilo brzo, negdje već u rujnu ili listopadu”, kazao je Dorić.

Više saznajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA