16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaLifestyleIzravan prijenos proslave Nedjelje Božjeg milosrđa na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije

Izravan prijenos proslave Nedjelje Božjeg milosrđa na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije

Na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije (https://www.youtube.com/channel/UCPlGAAocufH2buU-PwfIYNQ) u nedjelju, 19. travnja u 10:00 sati možete pratiti izravan prijenos euharistijskog slavlja iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku. Pontifikalno slavlje na Bijelu nedjelju koja se u Katoličkoj Crkvi slavi i kao Nedjelja Božjeg milosrđa predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.


Uoči svetkovine, večeras u 20:00 sati molit će se prva večernja (molitva) iz Časloslova, koju se također može pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.

Svetkovinu Božjeg milosrđa ustanovio je 2000. godine sv. Ivan Pavao II., papa, i od tada se slavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa.  Papa je svetkovinu ustanovio prema objavi sv. Faustini Kowalskoj, poljskoj redovnici i mističarki, koja je živjela početkom 20. stoljeća.

Štovanje Božjeg milosrđa na najznačajniji način se iskazuje kroz ovu svetkovinu, a uz to postoje još četiri prilično raširena i među vjernicima popularna načina štovanja, a to su: štovanje slike Milosrdnog Isusa, molitva Krunica Božjeg milosrđa, Sat Milosrđa te širenje pobožnosti prema Božjemu milosrđu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA