33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaIzložba "Predmet: Hrvatski" u petak u žitnici Rupe

Izložba “Predmet: Hrvatski” u petak u žitnici Rupe

Izložba “Predmet: Hrvatski” koju zajednički organiziraju Zagrebačka slavistička škola, Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovački muzeji, Hrvatski školski muzej i Hrvatsko filološko društvo, bit će otvorena u petak, 26. kolovoza 2022. u 20 sati u Etnografskom muzeju u žitnici “Rupe”.

Izložba, čije su autorice Ana Ćavar i Lahorka Plejić Poje, a kustosice Karla Pudar i Marta Kiš, bavi se raznim aspektima nastave hrvatskoga kao materinskog jezika, osvjetljujući njegovu vanjsku i unutrašnju povijest. Ta je povijest složena i zbog sadržaja samoga predmeta (jezik i književnost) te zbog političkih okolnosti i promjena paradigmi poučavanja. Izložba o Hrvatskom prikazuje različite segmente života nastavnoga predmeta u hrvatskim školama, od njegova uvođenja do najnovije reforme, zakone, školske dokumente, udžbenike i priručnike, kao i nastavna sredstva u različitim etapama njihova razvoja.

Koordinator dubrovačke izložbe je viši kustos Ivica Kipre, a dizajn potpisuje Studio Šesnić & Turković. Izložba se u žitnici „Rupe“ može razgledati do 27. rujna 2022. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA