31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiIzbjegnite dugotrajno čekanje: PP Metković uvela e-Redomat kojim možete rezervirati svoj termin

Izbjegnite dugotrajno čekanje: PP Metković uvela e-Redomat kojim možete rezervirati svoj termin

Policijska postaja Metković od danas, 15. prosinca, počinje s korištenjem usluge rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije (Redomat) i rezervacije termina za upravne poslove.

-Cilj je da bude pristupačna građanima koji imaju potrebu koristiti usluge upravnih poslova, a na ovaj poštujemo njihovo vrijeme. S tim ciljem uveden je i sustav redomata koji na ulazu u prostor upravnih poslova omogućuje građanima izdavanje brojeva za pojedinu uslugu.

Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije e-Redomat sustava građani će moći koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta te na taj način izbjeći čekanje u redovima na šalterima, javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Kako sama aplikacija funkcionira:

Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin.

Iz policije mole građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Ova usluga već se koristi u nekim policijskim postajama, a aplikaciju na dnevnoj razini zasad koristi oko 4000 građana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA