34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021ISTODOBNO: DDS i HDZ predali liste. Odvojene. Pa se zajedno slikali

ISTODOBNO: DDS i HDZ predali liste. Odvojene. Pa se zajedno slikali

Danas, točno u podne, bilo je živo ispred zgrade Općinskog suda, a sudeći prema fotografijama i izjavama, i zabavno. U isto vrijeme stigli su kandidati HDZ-a i DDS-a, predati potpise za kandidature za lokalne izbore. Vićan je otkrio kako je složio svoje liste, te je najavio suradnju s HDZ-om. Župan Dobroslavić je zadovoljan s brojem prikupljenih potpisa i siguran u pobjedu.

Dubrovački demokratski sabor predao je danas Županijskom izbornom povjerenstvu potpise građana potrebne za kandidaturu za lokalne izbore.

“Ne znam točan broj potpisa, nisam bio pristalica kupljenja potpisa po placi, ali su me ove mlade profesorice uvjerile u to da moram ići tamo među ljude. Bio sam u dva, tri navrata i prikupili smo više nego nam treba”, kazao je predsjednik DDS-a i kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Pero Vićan.

“U županiji očekujemo sjajan rezultat, a u gradu idemo sto posto u drugi krug. Liste su spremne, nosimo potpise, mi smo jedina stranka u kojoj nema pitanja: Koji sam na listi? To ja složim i to tako stoji.

Koga vidi u drugom krugu, Vićan je kazao kako mu je potpuno svejedno.

“Zavisi od izlaznosti, vremena, pandemije i nekih okolnosti na koje ne možemo utjecati. U županiji ćemo ako budemo imali taj kapacitet, koalirati s HDZ-om. Mi smo sa svima u dobrim odnosima, sama riječ “demokratski” u nazivu stranke kaže sve, pa znate kakav sam ja demokrat”, dodao je Pero Vićan.

Kandidatkinja za županicu Terezina Orlić komentirala je Vićanovu najavu o koaliciji s HDZ-om.

– Ja bih ipak rekla vidjet ćemo. Moramo vidjeti što će se događati, kakvi će biti izborni rezultati, ali evo gospar Pero je tu šef stranke… – poručila je.

Orlić je ukratko kazala kako je fokus njezine kampanje pandemijska kriza, prilika za zaokret, problem monokulturalnosti u turizmu, novi načini komunikacije putem digitalizacije, samodostatnost poljoprivrede, zaštita okoliša…

Župan Nikola Dobroslavić i županijska lista HDZ-a također je u istom terminu predao potpise za svoju kandidaturu, što su okupljeni političari iskoristili i za razmjenu nekoliko riječi i zajedničko fotografiranje.

Članovi koalicije HDZ, HSLS, HSU, HSS i Hrvatski suverenisti predali su kandidature za župana Dubrovačko-neretvanske županije, kao i kandidacijsku listu za izbor članova Županijske skupštine.

Nositelj liste i kandidat za župana Nikola Dobroslavić poručio je kako je zadovoljan s brojem potpisa.

“Predali smo 14 600 potpisa potpore i time smo obavili ovaj dio, kandidatura je potvrđena, idemo u kampanju i pobjedu”, istaknuo je Dobroslavić dodavši kako očekuje natpolovičnu većinu u Županijskoj skupštini.

Komentirao je i Vićanu izjavu kako će koalirati s HDZ-om na županijskoj razini.

“Mi smo imali jako dobru suradnju s DDS-om, nakon izbora ćemo svakako razgovarati s partnerima s kojim možemo ići u suradnju, ako ne osvojimo većinu koju očekujemo. Međutim, s onima s kojima smo do sad surađivali, nastavit ćemo surađivati na ovaj ili onaj način i u idućem mandatu” – kazao je Dobroslavić komentiravši kritike oporbe na svoj račun kako je 12 godina županiju vodio letargično.

“Dvanaest godina uspješno smo vodili ovu županiju i sigurno ćemo i ovaj put ponuditi najbolji program. Imamo najkvalitetnije ljude na listama i uvjereni smo u pobjedu”, zaključio je kandidat za župana Nikola Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA