23.8 C
Dubrovnik
Subota, 1 listopada, 2022
NaslovnicaVijestiImportanne Resort u Dubrovniku u kriznom vremenu: očuvanje radnih mjesta i donacije...

Importanne Resort u Dubrovniku u kriznom vremenu: očuvanje radnih mjesta i donacije Caritasu

Poput ostalih hotelskih kuća, i Importanne Resort je poduzeo mjere kako očuvati radna mjesta i učiniti nešto dobro za zajednicu. Priopćenje u nastavku:

Importanne grupa zapošljava gotovo 400 djelatnika u svojim tvrtkama koje posluju u sektoru trgovine i turizma, a uključuju Importanne Resort u Dubrovniku, te Importanne Centar, Galleria Business Center i restoran Centro u Zagrebu.

Obustava svih poslovnih aktivnosti poput zatvaranja shopping centara i hotela će imati izravan utjecaj na kompletan izostanak prihoda u narednom razdoblju, dok će pad rezervacija u hotelima drastično smanjiti prihode kroz cijelu turističku sezonu. Trend otkazivanja postojećih rezervacija, te izostanak ulaza novih rezervacija ukazuje kako bi se kriza mogla produljiti. Uprava procjenjuje kako će pad prihoda na razini godine biti veći od 100 milijuna kuna, što na razini godine za grupu predstavlja pad prihoda od 70%.

Importanne grupa je zabrinuta trendom globalne ekonomske paralize koja, osim što utječe na izostanak potražnje za putovanjima, također urušava i dostupnost proizvoda, što za dubrovački turizam znači smanjenu dostupnost broja avio sjedala koje će se odraziti i u razdoblju nakon završetka zdravstvene krize. 

„Kriza u padu potražnje za putovanjima traje već više od mjesec dana, a najgore tek slijedi jer većina zrakoplovnih kompanija tek početkom travnja ulazi u režim potpune obustave letova. Mnoge zrakoplovne kompanije su najavila provedbu kriznih mjera konsolidacije, koje uz masovna otpuštanja i prizemljenja zrakoplova uključuju i smanjenje broja dostupnih sjedala. Obzirom na dubinu i nepredvidljivost ove zdravstvene krize, procjenjujemo kako je izgledno da će aviokompanije u opticaj do ljeta staviti tek dio svojih inače normalnih kapaciteta, što će se u velikoj mjeri odraziti na Dubrovnik kao aviodestinaciju, ne samo tijekom proljetnih mjeseci, već i u samoj špici sezone“, kazao je Ciril Zovko, Predsjednik Uprave i vlasnik Importanne Grupe.  

 „Pozdravljamo odluku Vlade o kriznim mjerama za očuvanje gospodarstva, te ćemo kao odgovoran poslodavac partner u našem dijelu pokušati maksimalno doprinijeti stabilizaciji,  prije svega kroz očuvanje radnih mjesta u Importanne grupi. Kvalitetan radnik je ključ uspjeha za tvrtku, a kriza će s vremenom proći“, zaključio je Zovko, te dodao kako njegovi zaposlenici nastavljaju provedbu projekta rebrandiranja hotelskog lanca Importanne Resorta u Dubrovniku u sklopu kojeg posluje pet vrhunskih hotela visoke kategorije i koji godinama osvajaju nagrade i priznanja za kvalitetu. 

Importanne Resort je ovih dana dubrovačkom Caritasu donirao zalihe hrane i ostale potrepštine poput posteljina, jastuka i prekrivača. Iste potrepštine su osigurane i za novo zaposlene sezonske radnike, koji radi nastalih okolnosti nisu u mogućnosti ići svojim kućama, te borave u Importanne Resortu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA