11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiHRVATSKE CESTE: projekt za skretanje prema Bosanci bio je gotov, konzervatori su...

HRVATSKE CESTE: projekt za skretanje prema Bosanci bio je gotov, konzervatori su nas zaustavili

Projekt priključka, odnosno lijevog skretača za Bosanku, zaustavili su dubrovački konzervatori i to zbog narušavanja vizure. Nakon ove izjave predsjednika mjesnog odbora Bosanka, Luka Paskojevića, obratili smo se Hrvatskim cestama kako bi saznali cijelu i službenu verziju oko ovog projekta. Odgovorili su nam kako će napraviti sve potrebno sukladno danim smjernicama i zahtjevima kako bi u što kraćem roku započele radove priključku, ali kad bi to moglo biti, ne znamo. Konzervatori se još nisu oglasili ni o čemu.

– Hrvatske ceste u prethodnom periodu izradile su idejni projekt, ishodile lokacijsku dozvolu, izradile glavni projekt te predale zahtjev za ishođenje građevinske dozvole.

Isti zahtjev odbijen je temeljem Rješenja Konzervatorskog ureda u Dubrovniku uz obrazloženje kako, iako nije riječ o kulturnom dobru, projekt ima utjecaj na vizuru. Sukladno tome, a uz koordinaciju sa Ministarstvom kulture, dogovoreno je da će se izraditi Konzervatorski elaborat vizualnog utjecaja i mjera ublažavanja, te isti po završetku predati Konzervatorskom uredu u Dubrovniku i Ministarstvu kulture – napisali su u odgovoru iz Hrvatskih cesta.

Što i kako treba mijenjati te detaljno obrazloženje o tome zašto su stavili veto na izdavanje građevinske dozvole, iz Konzervatorskog odjela još uvijek nismo dobili. I inače, odgovore od konzervatora treba čekati jako dugo, možda najdulje od svih iz javnog sektora.

Čim konzervatorima obave svoj dio posla, a kad će valjda ćemo uskoro i saznati, Hrvatske ceste nastavljaju s projektom. U odgovoru stoji:

– Hrvatske ceste učinit će sve potrebno sukladno danim smjernicama i zahtjevima kako bi u što kraćem roku izradile i predale navedeno, te započele radove na ovom iznimno važnom projektu u smislu poboljšanja sigurnosti prometa predmetnog područja – kazali su te podsjetili kako će se projektom izvesti kompletna rekonstrukcija raskrižja s izvedbom lijevog skretača u cilju povećanja sigurnosti prometa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA