12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaLifestyleHoće li se na Sveučilištu u Dubrovniku uspjeti održati svi ispiti?

Hoće li se na Sveučilištu u Dubrovniku uspjeti održati svi ispiti?

S obzirom na izvanredne okolnosti vrijeme je online nastave, kako za osnovnu i srednju školu tako i za fakultete. Upitali smo Sveučilište u Dubrovniku na koji način oni provode nastavu, kako će biti provedeni ispiti i što s onim ispitima koji se polažu u laboratoriju, učionici, simulatoru, hoće li biti odgođeni?

– Nastava se trenutno odvija na daljinu (online), a nastavnici koriste različite platforme za održavanje nastave, od Merlina, Skypea, Zooma, Big Blue Botton itd. Naše analize pokazuju da se tako izvodi oko 80% nastave. Naravno, iznimke su praktične radionice koje se ne mogu izvoditi online – kazala nam je glasnogovornica Sveučilšta u Dubrovniku Sandra Buratović Maštrapa.

Dodala je kako će se izvanredni ispitni rok održati od 20. travnja do 2. svibnja, također na daljinu.

-Nastavnici će pojedinačno (a ovisno o broju studenata i specifičnostima pojedinih kolegija) odabrati način provođenja ispita na daljinu. Sigurno da svi ispiti neće moći biti provedeni na daljinu, nešto iz razloga jer se traži praktičan rad, a na nekim kolegijima nastavnik može procijeniti da ne može održati online ispit koji će biti stvarni odraz znanja studenata.  U svakom slučaju, svi ce nastavnici putem Merlina obavijestiti studente o načinu održavanja njihova ispita. Očekujemo da će se većina ispita uspjeti održati u navedenom roku – zaključila je glasnogovornica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA