28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaHDZ: zašto su srđevci jučer utihnuli u gradskoj vijećnici?

HDZ: zašto su srđevci jučer utihnuli u gradskoj vijećnici?

Reakciju na jučerašnju raspravu o pomorskom dobru i šutnju srđevaca kada su se spominjale koncesije, poslao je dubrovački HDZ s potpisom, tajnika Roberta Krile. Piše:

Gromoglasna tišina odjekivala je jučer gradskom vijećnicom prilikom rasprave o prisvajanju pomorskog dobra na Lapadskoj obali od strane dvoje članova Srđ je Grad.

Naime, prilikom rasprave o korištenju javnih površina izvan povijesne jezgre dotaknulo se i pitanja višegodišnjeg bespravnog korištenja pomorskog javnog dobra ispred ugostiteljskih objekata „Orka“, predsjednice Gradskog kotara Lapad Anamarije Miletić i „Škar“ vijećnika istog kotara Mata Krile.

Oboje „srđevaca“ koristili su javno dobro kao privatnu svojinu i na tome zarađivali poprilične novce. Pravili su se kao da su zaboravili podnijeti zahtjev za koncesijsko odobrenje.

Njihovih troje kolega iz Gradskog vijeća, od kojih su dvoje Đuro Capor i Petra Marčinko, prošlog vikenda izabrani na visoke funkcije na nacionalnoj razini u stranci „Možemo“, inače političari visokih moralnih vrijednosti- ostali su bez riječi.

Nisu stali u obranu svojih kolega iz Lapada. Ostali su sjedati u vijećničkim klupama i tako šutnjom pokazali da ih je zapravo sram čina odnosno nezakonitosti njihovo dvoje članova. Međutim, nisu imali hrabrosti otići korak dalje i učiniti ono što se od njih očekivalo – javno se ograditi od njih i sankcionirati ih zbog privatiziranja javnog dobra.

Dakle, umjesto reakcije primjerene političarima s tako visokim moralnim standardima, ponijeli su se po onoj narodnoj- „Neka je svoga i u gori vuka!“. Zaista ih je tužno bilo gledati takve – napisano je u priopćenju HDZ-a koji potpisuje tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA