13.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaVijestiHDZ se oštro protivi legalizaciji lakih droga u rekreativne svrhe

HDZ se oštro protivi legalizaciji lakih droga u rekreativne svrhe

Nakon što je Krešo Beljak iz RESTART koalicije izjavio u Splitu kako se zalaže za legalizaciju lakih droga u rekreativne svrhe, HDZ je organizirao konferenciju za medije u Lazaretima kao odgovor na to, ali i povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga. Branko Bačić i ministar zdravstva Vili Beroš poručili su kako nikako nisu za legalizaciju lakih droga u rekreativne svrhe, bez obzira što marihuana ima određene medicinske učinke.

Prije šest dana Krešo Beljak je u Splitu na predstavljanju kandidata iz RESTART koalicije za X. izbornu jedinicu izjavio kako, ukoliko dođu na vlast, kažnjavati će teške droge dugotrajnim zatvorom, ali je najavio kako marihuana i indijska konoplja više neće biti protuzakonite.

Ministar zdravstva Vili Beroš smatra da je legalizacija marihuane i konoplje veliki problem

-Na Međunarodni da borbe protiv zlouporabe droga, što je veliki problem, moram reći kako je stav Ministarstva zdravstva i naše stranke potpuno jasan, odnosno legalizacija lakih droga u rekreativne svrhe nije dobra. To je put u ovisnost i put u probleme u društvu, put koji razara naše obitelji. Naš moto “Sigurna Hrvatska” uklučuje i činjenicu da lake droge nisu za rekreativnu upotrebu. Nažalost svjedočimo činjenici da već imamo dvije ovisnosti, a to su alkohol i duhan koji imaju zdravstvene, socijalne i društvene posljedice. Apsolutno treba reći ne legalizaciji droge u rekreatvine svrhe makar to bila i marihuana. Marihuana ima svoje medicinske učinke, ona nije lijek nego je pomoćno sredstvo koja može utjecati na određene simptome i umanjivati ih. Ne smijemo to nikako brkati – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

-Razgovaramo puno o tome problemu, naši predstavnici Ministarstva zdravstva razgovaraju i na sjednicama Svjetske zdravstvene organizacije kao i na sjednicama u Eurospkoj komisiji o stvarima koje se odnose na tu temu, stav cijele Zapadne Europe je, ne legalizaciji lakih droga u rekreativne svrhe. Mi se toga držimo – dodao je Beroš.

Saborski zastupnik i šef HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić smatra kako je neshvatljiv prijedlog Kreša Beljaka.

-Želimo jasno poslati poruku da je HDZ protiv legalizacije lakih droga, jer najbolji put za razaranje obitelji je legalizacija i omogućavanje upotrebe lakih droga jer smo svjedoci da put u teške droge vode prvotno lake droge pa i preko marihuane – kaže Bačić.

Nama je neshvatljivo da RESTART koalicija u svome predstavljanju kandidata i programa u X. izbornoj jedinici u Splitu, gdje jedan od čelnika RESTART koalicije jasno kaže kako će ukoliko pobijedi na izborima teško kažnjavati korisnike teških droga, ali da će legalizirati lake droge. Ne znam je li RESTART koalicija planira Krešu Beljaka kao novog ministra zdravstva, ukoliko bi oni pobijedili. Mi ovdje iz Dubrovnika, iz X. izborne jedinice najavljujemo kako ćemo se oštro suprotstaviti bilo kakvim prijedlozima koji bi išli ka legalizaciji lakih droga u Hrvatskoj – zaključio je Branko Bačić.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA