25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaHDZ REAGIRA: možda bi Krstičević neke stvari i znao da je više...

HDZ REAGIRA: možda bi Krstičević neke stvari i znao da je više u svom gradu, a ne u Splitu

Jutros smo imali priliku pročitati najnoviji pamflet čelnika županijskog SDP-a, inače gradonačelnika Ploča, gospodina Miše Krstičevića. Uistinu je tužno da se jedan gradonačelnik, usto i liječnik spušta na razinu uvreda i, što je još i gore, na razinu iskazivanja nezadovoljstva zbog otvaranja jednog zdravstvenog objekta – stoji u reagiranju koje je poslao županijski HDZ na jutrošnje priopćenje SDP-a o dnevnoj bolnici u Metkoviću.

Dnevna bolnica u Metkoviću projekt je od nemjerljivog značaja za cijelo neretvansko područje. Znaju to tamošnji stanovnici, znaju to i zdravstveni djelatnici, a uvjerili su se u to i uzvanici koji su u ponedjeljak nazočili njenom otvaranju te usput prostore i obišli. Možda bi to znao i gradonačelnik grada Ploča, gospodin Mišo Krstičević da više vremena provodi u svom gradu, umjesto u Splitu.

Razlog iznošenja neistina je, dalo bi se iščitati iz njegovog priopćenja, činjenica da je projekt Dnevne bolnice realizirala HDZ-ova vlast, i to na svim razinama, kako gradskoj u Metkoviću, tako i županijskoj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te nacionalnoj, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske. Da je to povod priopćenja, pokazuje i navod gospodina Krstičevića da se u Metkoviću okupila HDZ-ova vrhuška.

Da je gospodin Krstičević pročitao poziv na svečanost otvaranja koji mu je poslan te se tom pozivu i odazvao, mogao se uvjeriti da je na događanju bilo i njegovih kolega gradonačelnika koji nisu članovi HDZ-a, kao i liječnika te drugih uzvanika. No, zašto bi jednom gradonačelniku, članu nacionalnog predsjedništva stranke koju je napustilo pola članova i koja je srozala rejting na jedva iznad deset posto, bilo bitno odazvati se na otvaranje jednog ovako bitnog projekta?

Da gospodin Krstičević uistinu toliko brine, možda bi se udostojio staviti na raspolaganje Općoj bolnici Dubrovnik te provesti nekoliko sati tjedno u Dnevnoj bolnici u Metkoviću.

No, to nije učinio, za razliku od svojih kolega liječnika koji su se s radošću odazvali te će Dnevna bolnica u Metkoviću na raspolaganju pacijentima s neretvanskog područja biti svakodnevno. Uspostavljen je i sustav naručivanja, u Metkoviću će i sljedeći tjedan pacijentima na raspolaganju biti kirurg, kardiolog, psihijatar, traumatolog i pedijatar.

Možda bi u nekim stvarima politiku i politikantstvo trebalo ostaviti sa strane. Jer činjenice se ne može demantirati, a činjenice govore da je od dana otvaranja do danas u Dnevnoj bolnici u Metkoviću obrađeno 19 pacijenata.

Činjenice, i to lako provjerljive, govore i da je uporabna dozvola za Dnevnu bolnicu izdana 21. veljače ove godine.

I da, uporabna dozvola je valjana i zakonita. A prisutni građevinski strojevi koje gospodin Krstičević spominje, na lokaciji su prisutni zbog realizacije drugog, jednako važnog projekta za Neretvu.

I to bi, gospodin Krstičević, kao gradonačelnik grada na neretvanskom području, morao znati. Riječ je o Centru za djecu s poteškoćama u razvoju. Za pristup Centru bit će postavljen vanjski lift, a prostor, na katu Dnevne bolnice, bit će namijenjen našim malim sugrađanima s teškoćama u razvoju.

Na navode o hitnoj helikopterskoj službi, koja je u ovoj županiji uvedena prva u Hrvatskoj, i to na cjelogodišnjoj razini, teško je uopće reagirati jer to su već nebuloze i elementarno nepraćenje stanja na području na kojem živimo.

Ako čelnik županijskog SDP-a, ujedno gradonačelnik Ploča, sve ovo već i nije znao, mogli su mu prenijeti prije pisanja priopćenja, i to oni koje šalje da ga mijenjaju na mjestima za koja se kandidirao i na događanjima na koja je pozvan, a sam procijeni da su njemu za njegov imidž bitna.

Jedno od njih očito nije bila Dnevna bolnica. Koliko se može čuti, nije ni htio da se realizira. Da jest, možda bi na otvaranje poslao nekoga. Sam se ne bi pojavio, toga smo svjesni. Pa ne služi za njegovu osobnu promociju, a nije na čast ni stranci čiji je član.

Pa i ovakvi nepotrebni i neistiniti izleti SDP su doveli na povijesno niske grane. Zato, dragi gospodine Krstičeviću, predsjedniče SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije i članu Predsjedništva SDP-a Hrvatske, možda bi Vam pametnije bilo da se uhvatite posla u svojoj stranci – stoji u priopćenju županijskog HDZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA