31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGruška placa počinje s radom u ponedjeljak, prodavači se moraju unaprijed javiti...

Gruška placa počinje s radom u ponedjeljak, prodavači se moraju unaprijed javiti Sanitatu

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas sastanak s direktorom tvrtke Sanitat Dubrovnik Tomislavom Tabakom, a kojom prilikom je dogovoreno otvaranje place u Gružu za ponedjeljak, 27. travnja.

Direktor Tabak izvijestio je gradonačelnika Frankovića kako je Sanitat osigurao sve potrebne uvjete i poduzeo mjere kako bi se trgovina na placi odvijala na siguran način i bez ugroze za zdravlje, a sukladno uvjetima propisanim Odlukom o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19.

Kako bi se osigurao siguran rad i pridržavanje sigurnosnih mjera gruška placa će u ovom periodu biti ograđena, a smanjit će se i broj banaka. Na zelenoj placi bit će dostupno 10 banaka te još osam banaka za prodaju ribarnici u sklopu place. Radno vrijeme određeno je od 8 do 13 sati, svakim danom osim nedjelje.

Nužno je da se svi kupci i prodavači pridržavaju sigurnosnih mjera, a to uključuje preporučeno nošenje zaštitnih maski i rukavica uz obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska na placu. Kupci su se dužni pridržavati i obaveznog razmaka od dva metra od drugih osoba. Kako bi se smanjio doticaj velikog broja ljudi s artiklima koji se prodaju iz Sanitata napominju i kako će isključivo prodavači imati doticaj s proizvodima.

Prodaja na placi i peskariji bit će omogućena samo uz prethodnu najavu i to dan ranije, a ukoliko bude više zainteresiranih komisija će ih rasporediti po danima u tjednu. Iz Sanitata stoga pozivaju zainteresirane prodavače da se za dolazak najave dan ranije voditelju Službe dubrovačkih tržnica Nevenu Kacigi na broj telefona 091 4288 642.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA