34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradske plaže spremne za sezonu kupanja

Gradske plaže spremne za sezonu kupanja

Završeno je uređenje plaža na području Grada Dubrovnika, putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more. Obavljeno je ravnanje i po potrebi dohranjivanje žala na plažama Mandrač, Mandrač plaža za pse, Vrbica, Ankora, Orsan i Bat Zaton, Brsečine, Veliki Žali, Zaorsan Suđurađ, Villa Banac (Titova), Štikovica, ispred Hotela Vis, Donje Čelo Kalamota, Orašac Hawaii i Lozica. Preostaju još ovaj tjedan radovi ravnanja i dohranjivanja plaža u Mokošici i u Suliću.

Plaže su ujedno očišćene te je postavljena plažna oprema, odnosno skalice, tuševi, kabine za presvlačenje. Po potrebi su sanirane i piturane ograde na plažama i pristupu moru, a prema zahtjevima kupača postavljene su i nove ograde i rukohvati.

Ujedno su popravljena manja oštećenja na skalinima, platoima i podestima na dvjema Bužama, Porporeli, Belvederu i Pogačiću.

Od većih radova ove je godine betonski sanirana šetnica radi podlokanja koja su ugrožavala i samu cestu, kao i popločan dio šetnice uz kamenu rivu kraj crkve Pohođenja Marijina u Rožatu. Završavaju se i betonski radovi u Šipanskoj luci na šetnicama uz more, koje su oštećene utjecajem mora te su sanirana podlokanja u dužini većoj od 90 metara, kao i jedan manji mul.

U Rožatu, Komolcu i Čajkovićima je uklonjeno nekoliko većih plovila iz mora koja su vizualno i ekološki predstavljala problem te su dijelom smetala i na plovnom putu.

Na 32 plaže i kupališta na području grada koje nisu pod koncesijama, u sklopu radova pripreme za sezonu kupanja, postavljene su psihološke brane. Postavlja ih Ronilački klub Dubrovnik, ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje održavanje i skidanje psiholoških brana te redoviti pregled njihovog stanja.

Redoviti radovi na održavanju javnih kupališta Grad Dubrovnik svake godine započinje u travnju, a plan je završiti ih do kraja lipnja, sukladno redovitom godišnjem programu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA