14.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Joška Radice

Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Joška Radice

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji Joška Radice, dugogodišnjeg predsjednika Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela i dobitnika godišnje nagrade Grada Dubrovnika 2003. godine. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti.

Poštovana obitelji Radica,

S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je napustio cijenjeni Joško Radica, vrsni pravnik koji je svojim predanim radom znatno doprinio obnovi Zaklade Blaga djela, organizaciji od neprocjenjive vrijednosti za Grad Dubrovnik.

Tijekom dugogodišnjeg djelovanja na čelu Upravnog vijeća, neumornim uspješnim i dobrovoljnim radom upisao je svoje ime u povijest ove višestoljetne dobrotvorne institucije, o čemu svjedoči i posebno priznanje za velike zasluge koje mu je vodstvo Zaklade jednoglasno dodijelilo početkom ove godine. Za iznimna djela koja je napravio za svoj Grad, zasluženo je primio i godišnju nagradu Grada Dubrovnika 2003. godine.

Uz svoj Grad, naročito je poštovao i Hrvatsku te ćemo ga pamtiti kao velikog domoljuba, zbog čega je nažalost prošao i političko zatvoreništvo. Svoj opsežan istraživački rad uobličio je u vrijednu knjigu Sve naše Dakse u kojoj je ukazao je na nepravdu tijekom razdoblja jugokomunističke vlasti i time odao počast žrtvama, stanovnicima grada i šireg dubrovačkog područja. Njegova druga knjiga Istine nikad dosta predstavlja nastavak njegovog istraživačkog djelovanja, u kojem ne donosi vrijednosni sud već istinu o prošlosti kao temelj za budućnost svih generacija koje dolaze.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut.

Gradonačelnik

Mato Franković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić