14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković primio hrvatskog iseljenika Antona Kikaša

Gradonačelnik Franković primio hrvatskog iseljenika Antona Kikaša

Povodom večerašnje premijerne projekcije igrano-dokumentarnog filma redatelja Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti-domoljubna misija Antona Kikaša 1991.”, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas kanadskog poduzetnika hrvatskog podrijetla Antona Kikaša. Tema filma prepozatog diljem svijeta i svrstanog u program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja jest prikazivanje misije okarakterizirane humanošću i željom za pomoći Antona Kikaša svom narodu tijekom Domovinskog rata.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi poželio dobrodošlicu Antonu Kikašu, koji je u Dubrovniku i Cavtatu posljednjeg puta boravio 1991. godine. O ratnim i poratnim vremenima, djelovanju u različitim poduzetničkim vodama Antona Kikaša,  važnosti prisjećanja na žrtvu i doprinos svih hrvatskih branitelja i civila, humanitarnom djelovanju i pomoći Hrvatskoj u najtežim razdobljima teme koje su obilježile ovaj susret. 

„Iznimno nam je drago da ste došli u Dubrovnik kako bi s nama zajedno obilježili Dan dubrovačkih branitelja. Njihov nesebičan zalog za obranu našeg grada i Hrvatske ostaje trajan i nezaboravan jer je time ostvaren tisućljetni san hrvatskog naroda, a to je sloboda.  Vi ste čovjek koji je zbog Hrvatske i za Hrvatsku dosta učinio, ponosno ste pronosili ime naše dijaspore, koja je uvijek, bespogovorno i dosljedno bila spremna dati najviše što može kako bi Hrvatskoj ustupila pomoć u tim okrutnim danima. Prošli ste jako težak put te time pokazali hrabrost i smionost, a naročito Vašu velikodušnost koja je i dalje sveprisutna“, riječi su koje je gradonačelnik uputio u ovoj prilici. 

Dobitnik brojnih nagrada za izvanredna postignuća Anton Kikaš zahvalio je gradonačelniku Frankoviću na prijemu i pozivu na sudjelovanju obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja. U kratkim se crtama osvrnuo na samu izradu filma i sadržaj istog, u prvom redu  temeljenog na istinitom događaju,  a koji obuhvaća upravo njegovu osobnu misiju u svojstvu hrvatskog iseljenika čija je ljubav prema Domovini, neprocjenjiva. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA