33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Grad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja će se održati 5. listopada, na dnevnom redu će se između ostalog naći i točka o zaduživanju Grada Dubrovnika.  Radi se o podizanju kredita od skoro 80 milijuna kuna kod Zagrebačke banke, a koji će biti namijenjen kako se navodi u odluci, kapitalnim projektima. Rok otplate kredita je 10 godina.

Naime, kako je pojašnjeno u odluci, utjecaj pandemije bolesti Covida-19 doprnio je značajnom smanjenju ostvarenja prvotno procijenjenih prihoda proračuna Grada Dubrovnika. Grad je već ušao u investicijski ciklus te nakon provođenja procedure javne nabave proveo postupke odabira izvođača i sklapanje ugovora za izvođenje radova na projektima usvojenih proračunom.

Među projektima koji će se financirati ovim kreditom su: opremanje OŠ Montovjerna, parkirališta u ulici Marina Kneževića i Između dolaca, skale u Ulici padre Perice, zona zagušenja prometa (nabava roba i usluga), Kardinala Stepinca  – I. Dulčića, parking HRVI,  cesta – zgrade HRVI, Nika i Meda Pucića, cesta Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik, cesta Osojnik-Ljubač, cesta Tamarić,  Lapadska obala, projektna dokumentacija za zgrade u Solitudu, javna rasvjeta Stara Mokošica,  ulaganje u dječja igrališta, dvorana Gladijatori, dječji vrtić Pčelica, starački dom  Medarevo, Osnovna škola Mokošica, Hotel Stadion, igralište Babin kuk, sportska dvorana Orašac, Dom kulture i vrtić Zaton te Društveni centar Dubravica.

-Grad Dubrovnik će njihovom realizacijom doprinijeti razvoju Grada, te unaprijediti život svojih sugrađana. Neki od ovih projekata nastavak su započetih projekata, te podrazumijevaju troškove izrade projektne dokumentacije, nadzora gradnje te same gradnje, dok se neki odnose na izradu nužne projektne dokumentacije koja predstavlja neophodne pripremne predradnje za realizaciju planiranih projekata. Investicije po pojedinim projektima realizirat će se do sredine 2021. godine – piše u obrazloženju ove odluke.

Isto tako se navodi kako Grad Dubrovnik cijelo kreditno zaduženje planira u Proračunu za 2020., a investicije po pojedinim projektima realizirat će se do sredine 2021.

Točan iznos kreditnog zaduženja Grada Dubrovnika pri Zagrebačkoj banci je 79.287.000,00 kuna, po redovnoj kamatnoj stopi u visini 1,27% godišnje, fiksna. 

Kredit se može koristiti sukcesivno, najkasnije do 30. lipnja 2021. Rok otplate kredita je 10 godina,  a prva rata kredita dospijeva na naplatu 31. siječnja 2022. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA