17 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti Grad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Grad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja će se održati 5. listopada, na dnevnom redu će se između ostalog naći i točka o zaduživanju Grada Dubrovnika.  Radi se o podizanju kredita od skoro 80 milijuna kuna kod Zagrebačke banke, a koji će biti namijenjen kako se navodi u odluci, kapitalnim projektima. Rok otplate kredita je 10 godina.

Naime, kako je pojašnjeno u odluci, utjecaj pandemije bolesti Covida-19 doprnio je značajnom smanjenju ostvarenja prvotno procijenjenih prihoda proračuna Grada Dubrovnika. Grad je već ušao u investicijski ciklus te nakon provođenja procedure javne nabave proveo postupke odabira izvođača i sklapanje ugovora za izvođenje radova na projektima usvojenih proračunom.

Među projektima koji će se financirati ovim kreditom su: opremanje OŠ Montovjerna, parkirališta u ulici Marina Kneževića i Između dolaca, skale u Ulici padre Perice, zona zagušenja prometa (nabava roba i usluga), Kardinala Stepinca  – I. Dulčića, parking HRVI,  cesta – zgrade HRVI, Nika i Meda Pucića, cesta Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik, cesta Osojnik-Ljubač, cesta Tamarić,  Lapadska obala, projektna dokumentacija za zgrade u Solitudu, javna rasvjeta Stara Mokošica,  ulaganje u dječja igrališta, dvorana Gladijatori, dječji vrtić Pčelica, starački dom  Medarevo, Osnovna škola Mokošica, Hotel Stadion, igralište Babin kuk, sportska dvorana Orašac, Dom kulture i vrtić Zaton te Društveni centar Dubravica.

-Grad Dubrovnik će njihovom realizacijom doprinijeti razvoju Grada, te unaprijediti život svojih sugrađana. Neki od ovih projekata nastavak su započetih projekata, te podrazumijevaju troškove izrade projektne dokumentacije, nadzora gradnje te same gradnje, dok se neki odnose na izradu nužne projektne dokumentacije koja predstavlja neophodne pripremne predradnje za realizaciju planiranih projekata. Investicije po pojedinim projektima realizirat će se do sredine 2021. godine – piše u obrazloženju ove odluke.

Isto tako se navodi kako Grad Dubrovnik cijelo kreditno zaduženje planira u Proračunu za 2020., a investicije po pojedinim projektima realizirat će se do sredine 2021.

Točan iznos kreditnog zaduženja Grada Dubrovnika pri Zagrebačkoj banci je 79.287.000,00 kuna, po redovnoj kamatnoj stopi u visini 1,27% godišnje, fiksna. 

Kredit se može koristiti sukcesivno, najkasnije do 30. lipnja 2021. Rok otplate kredita je 10 godina,  a prva rata kredita dospijeva na naplatu 31. siječnja 2022. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Prijavite se na šestu Motion radionicu

Nastavljaju se filmski događaji u Dubrovniku! Otvorene su prijave za šestu radionicu Motion, s fokusom na dramu i retoriku. Radionica će trajati...

MENE MOJE UŠI LAŽU Silente “izbacio” novi singl, uskoro stiže i četvrti album

Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot "Mene moje uši lažu", koji će se naći na njihovu nadolazećem četvrtom studijskom albumu....

Vueling u siječnju planira ponovno uspostaviti liniju Barcelona – Dubrovnik

Španjolska niskotarifna aviokompanija planira se vratiti u Zračnu luku Dubrovnik već u siječnju 2021. godine, javlja portal Croatian Aviation.

Apel župana Dobroslavića: Pridržavanjem mjera čuvamo zdravlje i pomažemo zdravstvenom sustavu

Župan Nikola Dobroslavić još je jednom pozvao sve sugrađane na dosljedno poštovanje epidemioloških mjera. "Danas imamo 102 pozitivna na...

Dubrovnktv.net

SUSRETI UTORKOM/ Ivan Viđen i Nikša Selmani (Srđ je Grad): zašto su osnovali stranku?

"Srđ je Grad" je nova stranka u Gradu. Zašto su se odlučili na taj korak? Hoće li i oni imati stranačku...

ETO NAS: s Terezom Kesovijom

O Terezi Kesoviji ne treba puno govorit … Istaknuta je to pjevačica koja je osim u tadašnjoj Jugoslaviji uspješnu karijeru izgradila i...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić