33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGODINA ZA PAMĆENJE Željko Tutnjević ispričao zašto ga je 1979. veliki G.G.Marquez...

GODINA ZA PAMĆENJE Željko Tutnjević ispričao zašto ga je 1979. veliki G.G.Marquez nazvao revolverašem

Dubrovački fotoreporter Željko Tutnjević je u HTV-ovoj emisiji Godina za pamćenje ispričao susret s velikim književnikom i kako je došlo do njegova gostovanja na nacionalnoj televiziji. A na početku svog fb statusa je priznao i da je na to pomalo i zaboravio. Dok mu nisu počele stizati čestitke.

Ubogi starčić je zaboravčić – počinje duhovito Željko svoj tekst.

01.10.2023. bio je pozvan na HTV, u TV studiju Hrvatske televizije na Prisavlju, na snimanje epizode emisije Godina za pamćenje, tema koje je bila 1979., kada je u Dubrovniku boravio veliki kolumbijski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Gabriel Garcia Marquez.

Iz tadašnjeg najpopularnijeg jugoslavenskog magazina za muškarce Start su me nazvali s molbom da s novinarkom Gordanom Tintor pođem u hotel Libertas i snimam pisca za ilustracije interviewa, a Gordana je s njim razgovarala na španjolskom.

Imao sam tada Nikomat, i potrošio 4 crno-bijela filma ORWO NP 20 i nije bilo šanse da u polumraku hotelskog lobbyja tom kamerom i filmom niske osjetljivosti snimam bez blica, pa sam ga koristio.

G. G. Marquezu to stalno bljeskanje i nije smetalo, nego se nasmijao i rekao da sam kao pistolero (revolveraš).

Jako sam se ugodno iznenadio kad su me sutradan zvali iz Libertasa i rekli da je Gabriel Garcia Marquez na recepciji ostavio nešto za mene. Bila je to njegova knjiga Pukovniku nema tko da piše, s vlastoručnom posvetom “Para Željko, de su victima, Gabriel, 1979” (Za Željka od njegove žrtve, Gabriel, 1979).

U ime Daniele Trbović me u rujnu zvala kolegica novinarka Paula Bobanović i pitala bih li bio voljan sudjelovati u emisiji na temu G.G. Marqueza u Dubrovniku. Skroman, kakav već jesam, odmah sam i rado pristao, ne znajući kad će emisija biti emitirana. Prije par dana mi je, doduše, Paula poslala poruku i napisala da će biti emitirano 7. siječnja, no kako ja ama baš nikada ne gledam televiziju, a i ubogi starčić sam, to sam zaboravio. Nisam nikoga ni u obitelji obavijestio zašto sam letio u Zagreb, nego im rekao da putujem zbog nekog posla.

Zato sam se sinoć jako iznenadio kad mi je na WhatsApp ovu, i još par, sliku poslao Ivan Kukrika Kuky, moj stari i dragi prijatelj s divnih i nezaboravnih dana na Montovjerni i neponovljivog The Chingria Timesa, i napisao da on i njegova draga Karmen emisiju gledaju i uživaju.

Stiglo je još par “reakcija” mojih prijatelj(ic)a, a nećakinja Ana me još više iznenadila kad mi je i cijeli video mojih pet minuta “warholovske slave” proslijedila.

Najljepša hvala HTV na povjerenju, Kukyju na ovoj fotografiji i svim čestitari(ca)ma na čestitkama…- napisao je Željko.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA