30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGLAS PODUZETNIKA: Svi dužnosnici koji su posjećivali Kovačevićev klub tijekom lockdowna trebaju...

GLAS PODUZETNIKA: Svi dužnosnici koji su posjećivali Kovačevićev klub tijekom lockdowna trebaju dati ostavku

Zbog sumnje da su posjećivali klub Dragana Kovačevića, sada osumnjičenika u velikoj korupcijskoj aferi, za vrijeme trajanja mjera, koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte od 19. ožujka do 11. svibnja, udruga Glas poduzetnika smatra kako bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su posjećivali klub trebali podnijeti ostavke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Pitamo se, kako je moguće, dok su se svi građani pridržavali mjera, a sankcionirani su bili oni koji nisu, da ih državni dužnosnici svjesno krše?

Upravo su dužnosnici oni koji moraju biti primjer, a ovdje su pokazali suprotno – pokazali su da ono što vrijedi za sve građane Republike Hrvatske, ne vrijedi i za njih.

Smatramo kako je njihova odgovornost sljedeća:

1. Svjesno kršenje propisanih mjera;

2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili;

3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila.

Naši poslovi su bili zatvoreni, svi smo pretrpjeli velike udarce, ali smo slušali autoritet Stožera civilne zaštite kako bismo spasili živote. Ako se svaki građanin i poduzetnik ponaša odgovorno, onda i svaki dužnosnik mora pokazati barem jednaku razinu odgovornosti za vlastite postupke. Ne govoreći o pojedincima, smatramo kako oni koji su boravili u navedenom klubu za vrijeme lock-downu trebaju postupiti odgovorno i moralno. Dvostrukih kriterija ne smije biti!

Kada vidim ove priče o neregistriranom klubu u kojem se političari i “kontroverzni” poduzetnici druže i u kojem je brojač novca, kada vidim priče o autu u kojem je milijun eura gotovine, imam osjećaj da gledam Narcose na Netflixu, a ne stvarne događaje u Republici Hrvatskoj. Očigledno je da na žalost postoje dvije vrste građana ove države – oni koji poštuju zakone i oni drugi kojima je očigledno sve dozvoljeno. Političari moraju biti odgovorni za svoje ponašanje kao što je svatko od nas odgovoran te je zbog toga nužno da svatko tko je bio u “klubu” u vrijeme lockdowna da ostavku i bude razriješen dužnosti. – rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Pitali smo i naše članove, njih gotovo 13 000, misle li da dužnosnici koji su kršili propise dolazeći u klub, moraju podnijeti ostavku? Njih čak 95 % misli kako trebaju.

Za kraj, dodajmo kako ćemo tražiti pokretanje istrage o svim ilegalnim i neprijavljenim radnjama kluba. Uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanje PDV-a, neplaćanja ZAMP-a, upitne Minimalne tehničke uvjete i svega ostaloga, od početka „funkcioniranja“ ovog ”kluba”.

Ovo što se dogodilo je skandalozno i ne smije se ponoviti! Krajnje je vrijeme da dužnosnici postanu svjesni svoje odgovornosti!, stoji u priopćenju udruge Glas poduzetnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA