14 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti Franković potvrdio da će Ivica Grilec sutra biti razriješen dužnosti

Franković potvrdio da će Ivica Grilec sutra biti razriješen dužnosti

Gradonačelnik Franković je danas tijekom konferencije za medije županijske organizacije HDZ-a objavio da će ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum, Ivica Grilec sutra biti razriješen dužnosti. Epilog je to višetjedne trakavice oko postupaka javne nabave na otoku. Gradonačelnik je kazao da će interna revizija nakon pregleda nekoliko postupaka javne nabave potvrdila da se nisu poštovale procedure.

“Nakon što sam danas dobio rezultate interne revizije Lokruma, gdje je naša služba pregledala više postupaka javne nabave, u suradnji s najbližnjim suradnicima donio sam odluka da ću na osnovu sumnjivih dokumenata podnijeti prijavu protiv dogovorne osobe prema službenici Grada Dubrovnika koje je odgovorna za nepravilnosti, koja će dalje procesuirati prijavu” kazao je uvodno gradonačelnik Franković, pa potom kazao kako će se sutra u 11 sati održati interni sastanak s Upravnim vijećem Lokruma.

“Ravnatelja Grileca će Upravo vijeće sutra u 14 sati služebno razriješiti dužnosti, a njihova odluka će biti proslijeđena Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje” pojasnio je.

Gradonačelnik Franković otkrio je i kako će Upravo vijeće Lokruma za v.d. vršiteljicu dužnosti predložiti sadašnju zaposlenicu Rezervata Nikolinu Grković.

“Nalazi su pokazali kako se nisu poštivali proceduru pri provođenju javne nabave. Financijska šteta nije napravljena, to je vidljivo iz troškovnika. Na moju odluku je utjecao isključivo nalaz interne revizije. Upravom vijeću ću predložiti i ukidanje dva mjesta pomoćnika ravnatelja te reorganizaciju poslova. Njihova odgovornost je jednaka onoj ravnatelja Grileca. Njihova radna mjesta će biti puna niža nego što su to bila sad, ali sukladno njihovoj stručnoj spremi. Ako ne znate procedure javne nabave, onda uzmete nekoga tko ih poznate, a ne pravite se pametni, pa se dogodi ono što se dogodilo” zaključio je gradonačelnik, a ponovno je prokomentirao ponašanje ravnatelja Grileca prilikom nedavne konferencije za medije na kojoj je odbio odgovarati na novinarska pitanja.

“Takvo ponašanje smatram nedopustivim. Ako ste sazvali konferenciju za medije onda morate odgovarati na pitanja novinara” kazao je gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Grad Dubrovnik podiže kredit od skoro 80 milijuna kuna

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja će se održati 5. listopada, na dnevnom redu će se između ostalog naći i...

Prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze održava se u Dubrovniku

Europski kup za seniore na jugu Hrvatske bit će prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze održavanja natjecanja zbog pandemije...

Dubrovnktv.net

KRATKI REZOVI – FESTIVALSKO IZDANJE: Laureati Dana hrvatskog filma, frankofoni filmovi

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na 29. izdanje Dana hrvatskog filma koji su završili dodijelom nagrada najbojim novim domaćim kratkim...

KRATKI REZOVI: “Mater”, “Mulan”, 15. Trash Film Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Mater" - naslov najboljega filma regije na beogradskom FESTu, nagrada za najbolju glumicu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić