27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković o prijetnji zbog Ćolićevog koncerta: ozbiljno sam to shvatio, za zlo...

Franković o prijetnji zbog Ćolićevog koncerta: ozbiljno sam to shvatio, za zlo je potreban samo jedan čovjek

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je prijetnje, koje mu je anonimno putem pisma poslao nepoznati čovjek, koji se predstavlja kao “branitelji 1. i 4. gardijske brigade”, a povodom koncerta Zdravka Čolića na Stradunu.

-Nije to prva prijetnja koju sam dobio obnašajući gradonačelničku, a prije toga i dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Svaku sam uredno prijavio policiji. Mislim kako je prijetnja ozbiljna. Netko mi je kazao kako je to vjerojatno neki individualac, ali za zlo je potreban jedan čovjek, ne treba nužno biti skupina, kazao je gradonačelnik dodavši kako ima dobre odnose s beaniteljima te da nije siguran da branitelji stoje iza ove prijetnje.

-Oni se oni borili za demokratsku državu u kojoj se poštuju institucije, istaknuo je Franković.

-Nisam nikad dosad poduzimao mjere zaštite, a bilo je različitih prijetnji koje su u konačnici bile predmetom istražnih radnji. DORH je, ne jednom, pokrenuo postupke, neki su bili i osuđujući. Nikad nisam poduzimao nikakve druge elemente, ni tražio zaštitu. Policija radi procjenu ugroženosti dužnosnika, na osnovu te procjene će postupati i sada. Postoje ljudi koji se ne libe ničega, pa ni upućivanja prijetećih pisama. Meni je ključno da je zaštićena moja obitelj. A ja? Kad sam se prihvatio uloge gradonačelnika, prihvatio sam i teret te uloge, što nije uvijek jednostavno ni lijepo, ali je sastavni dio ovoga posla, zaključio je Franković. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA