Nedjelja, 11 travnja, 2021
[
Naslovnica Vijesti Franković, Dobroslavić i Lasić uputili čestitke povodom Uskrs

Franković, Dobroslavić i Lasić uputili čestitke povodom Uskrs

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputili su čestitku sugrađanima.

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima.

Tekst čestitke u cijelosti nalazi se u nastavku:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani, poštovane gospođe i gospari,

ovogodišnju uskršnju čestitku započet ću riječima velikog prijatelja i počasnog građanina Dubrovnika, Pape Ivana Pavla II. – „Nemojte nikada gubiti nadu“. Poruka je to ohrabrenja, koja nam u ovim tegobnim i izazovnim vremenima pruža istinsku utjehu, donosi novi zanos radosti, sabranost za prevladavanje svih poteškoća i otvorenost prema svakom čovjeku.

Iako su se naši životi i svakodnevica u posljednjih godinu dana uvelike promijenili, najveći kršćanski blagdan iznova nas uči o snazi žrtve i potrebi odricanja.

Uskrs nas potiče i na obnovu zajedništva, razumijevanja i susretljivosti kako bi sadašnje turobno razdoblje lakše prevladali, oslonivši se na kršćansku vjeru koja nam u svojoj srži daje jasne smjernice za spoznaju moralnih vrijednosti i zahvalnost za sve darovane blagodati koje nerijetko zaboravljamo.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, kušnje i nedaće s kojima smo suočeni samo su kap u moru onoga što predstavlja pobjeda života nad smrću. Neka nam zato Isusovo uskrsnuće bude daljnji poticaj i putokaz za činjenje dobrog, opraštanje i duhovno osnaživanje.

U ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno, vama i vašim najbližima želim blagoslovljen i sretan Uskrs, ispunjen radošću, mirom i vjerom u bolje sutra.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku za Uskrs. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovani sugrađani,

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, blagdan pobjede života nad smrću. Prošlo je nešto više od godinu dana u kojima smo zaustavili naše živote, prisilno se fizički udaljavamo od dragih nam ljudi i učimo nove navike i načine. Moramo se stoga prisjetiti kako ovaj blagdan znači upravo ono čemu ovih dana tako težimo – pobjedu svjetla nad tamom, života nad smrću, zdravlja nad bolesti.

Na svima nama je da damo doprinos povratku normalnom životu, životu ispunjenom toplinom umjesto strepnjom. Poštujmo sebe i one oko nas, zaštitimo jedni druge pridržavanjem nužnih mjera i cijepljenjem.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župan
Nikola Dobroslavić

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku povodom blagdana Uskrsa.

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Uskrs, naš najveći kršćanski blagdan simbolizira pobjedu života nad smrti. U ova teška vremena kroz koja prolazimo nikad nije bilo važnije shvatiti tu osnovnu kršćansku poruku pobjede svjetla nad tamom, ljudske volje i zdravlja nad svim bolestima kako duha tako i tijela.

Isus nas svojim primjerom uči da budemo snažni, puni vjere i hrabrosti. Iza svake oluje i nedaće dolazi vrijeme mira i blagostanja, a ja Vas pozivam da u Velikom tjednu još više pazite na sebe i druge oko sebe kako bi što prije sa svojih leđa skinuli ovaj križ kojeg zovemo COVID-19.

U svoje osobno ime, te u ime cijele Općine Konavle sretan vam i blagoslovljen Uskrs.

Načelnik
Božo Lasić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić