31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Tradicijskim obrtnicima uručeni ugovori o potporama

FOTO: Tradicijskim obrtnicima uručeni ugovori o potporama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas u Velikoj vijećnici ugovore o potporama obrtnicima koji obavljaju tradicijske djelatnosti na gradskom području.

Nakon provedenog javnog poziva u 2023. dodijeljeno je ukupno 45 potpora, od kojih je četvero novih korisnika programa, a mjesečne potpore u iznosu od 265,45 eura (2.000 kuna) isplaćuju se od 1. siječnja do 31. prosinca za što će se iz Proračuna Grada izdvojiti 1.080.000,00 kn ili 143.340,63 eura.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je tradicijskim obrtnicima na kontinuiranom radu. Naglasio je da je upravo iznimna kvaliteta i jedinstvenost njihovih autohtonih proizvoda i usluga važna za duh grada, njegu dubrovačkog tradicijskog obrtništva, ali i za ukupnu turističku ponudu.

Potpore u 2023. dodijeljene su dvanaest obrta za izradu izvornih suvenira, rukotvorina i autohtonih proizvoda, pet obrta za obradu kamena, četiri restauratorska obrta, četiri za zlatara, te četiri za krojača za muškarce, tri za izradu narodnih nošnji i lutaka u narodnoj nošnji.

Mjesečne potpore će primati i po dva obrta za proizvodnju predmeta od stakla i keramike, odnosno za izradu unikatnog nakita te za izradu klobuka, veziva i pletiva, dva muška frizera kao i po jedan postolar, obrt za obradu željeza i metala, izradu  ključeva i brava, barkariol-taksi prijevoz na vodi, elektroinstalater i obrt za izradu maski i kostima za karnevo.

Program subvencioniranja tradicijskih obrta provodi se već 24 godine, a od 2018. godine mjesečne potpore isplaćuju se tijekom cijele godine, a ne samo tijekom šest mjeseci kako je bila dotadašnja praksa.

1 KOMENTAR

  1. Prije izbora populisti časte potporama iz zajedničke kase grada u zamjenu za potporu na izborima populisti M.F.u
    (M.F. nije monetarni fond )

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA