34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleFOTO: Konavoski vinari kušali pelješka vina

FOTO: Konavoski vinari kušali pelješka vina

Studijskom putovanjem na Pelješac započelo je stručno usavršavanje konavoskih vinara i vinogradara koje se nastavlja danas, 30.10.2023. u 17 sati u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju kušanjem uzoraka vina uz kritički osvrt i smjernice struke. Mlada vina i vina s kojima će se konavoski vinari predstaviti na nadolazećim Mirisima Božića komentirat će prof. dr. Marko Karoglan, redovni profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i dr. sc. Mirela Osrečak sa Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo agronomskog fakulteta u Zagrebu.

U utorak, 31. listopada u 18 sati u samostanu u Pridvorju će profesor Karoglan održati predavanje „Njega i dozrijevanje vina“, pa iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da se dođu upoznati s najnovijim stručnim i znanstvenim saznanjima kao i metodama i tehnologijama koje doprinose zadržavanju kvalitete vina nakon uspješno provedene prve faze proizvodnje.

Jučerašnji posjet pelješkom vinogorju započeo je posjetom vinariji Vukas u Potomju, gdje su se u domaćinskoj atmosferi probala, čak sedam vina počevši od zanimljivih pjenušaca pa do vrhunskih plavaca.

Nakon Vukasa sudionici putovanja posjetili su vinariju Miloš. Tamo su se upoznati s tehnologijom proizvodnje  vrhunskih vina i novouređenom vinarijom. Posjet je nastavljen u Agroturizmu Antunović u Kuni pelješkoj nakon čega je uslijedio obilazak Muzeja vinarstva i vinogradarstva u Putnikovićima. Ovdje su se sudionici upoznali sa modelom funkcioniranja zadruge i počastili vinima koje proizvodi zadruga.

Osim konavoskih vinara i vinogradara na današnjem studijskom posjetu sudjelovali su predstavnici udruge Hercegowine iz Mostara. Cilj zajedničke suradnje, kroz projekt CroHerc WineNet financiran Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ove dvije Udruge je umrežavanje vinara i poduzetnika u ruralnom turizmu, popularizacija proizvodnje, kušanja i kupovine autohtonih vina kao i jačanje ukupne turističke ponude.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA