29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Gradonačelnik obišao novouređeni parking Gradac, građanima na raspolaganju 89 mjesta

FOTO: Gradonačelnik obišao novouređeni parking Gradac, građanima na raspolaganju 89 mjesta

Gradonačelnik Mato Franković, direktor Sanitat Tomislav Tabak u pratnji zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, pročelnika Upravnog odjela za promet, Đura Šutala i pročelnice Upravnog odjela za europske fondove Zrinke Raguž obišli su jutros novouređeni parking na platou Gradac.

„Nakon više desetljeća parking na Gracu je jedno pristojno, ozelenjeno mjesto. Naši sugrađani su ti koji će se koristiti ovim parkingom. To je najvažnije od svega. Ovim smo dobili i novu vizuru grada. Prije je ovo bilo neuredno, pješčano područje, a sad je obnovljeno mjesto. Uistinu može biti zadovoljni“, kazao je tijekom obilaska gradonačelnik Franković, a potom se osvrnuo na uređenje samog parka Gradac.

„Proveli smo natječaj za obnovu samog parka. Izabrali smo tvrtku koja će izraditi projektnu dokumentaciju na osnovnu provedenog natječaja. Izrada dokumentacije je u tijeku. Nadamo da se da će kraja ovo godine najveći dio biti gotovo. Potom treba osigurati sredstva i krenuti u obnovu parka Gradac. Prema odabranom rješenju park Grad će biti posebno mjesto. On je to i sada, ali uz činjenicu da nije dobro uređene, čak je u manjem dijelu zapušten“, kazao je gradonačelnik.

Direktor Sanitata, Tomislav Tabak kazao je nešto više o samom projektu uređenja.
„Parking je prije bilo zapušten. Kamenja su se odbijala od vozila, što je uzrokovalo štetu na parkiranim vozilima. Gradac je danas uredna parkirna površina s 89 mjesta. Projekt je rađen u skladu sa smjernicama konzervatora, s kojima su dogovoreni tehnički detalji, od odabira materijala do konačne ugradnje. Izuzetno mi je drago što se ovo dogodilo u mom mandatu“, kazao je Tabaka te dodao kako je predana građevinska dozvola za garažu iza OTP banke.

Podsjetimo, na parkiralištu Gradac, na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih, provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parkiralištem. Parkiralište će za korištenje i dalje služiti isključivo građanima. Po završetku rekonstrukcije, uređen je i asfaltiran pristupni put – Ulica don Frana Bulića, od spoja s Ulicom branitelja Dubrovnika pa do novouređenog parkirališta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA