FOTO: Ako još niste, do kraja rujna stignete na xxkomikaze strip izložbu

Izložba xxkomikaze strip otvorila se prošli vikend u prostorimau kluba Dubine i KC Jadran, povodom 20 godina komikaze programa.

Izložba je na turneji tijekom 2022. (atelieri žitnjak, kasarna fažana, dalmacijaland, nigdjezemska), a predstavlja naslovnice objavljenih komikaze strip albuma. Otvaranje izložbe pratila je “bedjomatik” – radionica beđeva i info-pult s komikaze stripotekom. Izložba je otvorena do 30.09., a može se vidjeti vikendom prije ulaska u klub Dubina.

“Komikaze” su mreža za širenje strip aktivnosti na world wide webu te elektronsku i tiskovnu distribuciju stripova pretežito mladih autora/ica. Cilj je “komikaza” povezati strip aktiviste balkanske regije i svijeta radi razmjene informacija i konkretnih strip proizvoda. Izložbe i radionice su dio prezentacije i popularizacije stripa-autora/ica. U kontekstu skupne akcije za organizaciju (nenaoružanog) otpora protiv progresivne globalizacije ukusa i porastu institucionalizirane umjetničke produkcije, program udruge komikaze predstavlja slobodno i altruistično djelovanje umjetnika iz različitih područja, koje povezuje neovisan i beskompromisan stav, nazvan alternativnim u odnosu na postojeću umjetničku praksu koja dominira. Partnerski i prostorni prioriteti vezani su za neprofitne autonomne zone kulture. Komikaze projekt traje od 2002. godine, a udruga je registrirana 2008.

Komikaze album je dvojezična međunarodna strip antologija koja izlazi kontinuirano od 2002. 2020. dobiva nagradu na najvećem europskom festivalu u angoulemeu, francuska za najbolje alternativno strip izdanje.

Biografija: 360 autora_ica * 65 zemalja * 20 komikaze tiskanih albuma * 58 komikaze e-zina * 250 događanja: izložbe, gostovanja & radionice * 37 zina * 32 jammova * 140 partnerstava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.