31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaSportEkipa Libertas iz Župe i ekipa Kud puklo da puklo iz Dubrovnika...

Ekipa Libertas iz Župe i ekipa Kud puklo da puklo iz Dubrovnika najbolje na regionalnoj završnici najvećeg malonogometnoga turnira u Europi

Regionalna finala, najvećeg malonogometnoga turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju održana su u Splitu u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe te Makarskoj u muškim kategorijama 2005. i 2007. godište i mlađe.

Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

Ekipa Kike girls is Splita u kategoriji 2007. godište i mlađe u napetim utakmicama bila je najbolja u ženskoj kategoriji.

U Makarskoj uz podršku s tribina u muškoj kategoriji 2007. godište i mlađi u napetim utakicama ekipa Libertas iz Župe Dubrovačke u finalu je pobijedila ekipu Mješanici iz Imotskog, a na trećem mjestu je ekipa Primošten.

U kategoriji 2005. godište i mlađi na državnu završnicu plasirala se ekupa Kud puklo da puklo iz Dubrovnika, koja je s rezultatom 2:0 savladala ekipu Vodice, a ekipa Sky iz Makarske je na trećem mjestu.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA