18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaCrna kronikaDvojica 30-godišnjaka iz Srbije urinirali po muralu Hajduka na Grudi pa napali...

Dvojica 30-godišnjaka iz Srbije urinirali po muralu Hajduka na Grudi pa napali 45-godišnjaka, koji ih je upozorio

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 23. kolovoza 2023., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Srbije (1990. i 1991.) zbog osnovane sumnje da su počinili, svaki, po jedno kazneno djelo prijetnje iz mržnje iz čl. 139. st. 2. u svezi čl. 87. st. 21. Kaznenog zakona u stjecaju s po jednim kaznenim djelom nasilničkog ponašanja iz mržnje iz čl. 323a. u svezi čl. 87. st. 21. KZ-a.

-Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici u noćnim satima 22. kolovoza 2023., u mjestu Gruda, uz vikanje počeli urinirati po muralu jednog nogometnog kluba, a nakon što im je prišao hrvatski državljanin (1977.) te ih upozorio da to ne rade, oni su ga, osnovano se sumnja; u nakani da kod njega izazovu osjećaje straha i uznemirenosti te u cilju iživljavanja, a sve zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti, psovali i uz prijetnje fizički napali što je kod oštećenika izazvalo osjećaje straha i prepasti.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 23. kolovoza 2023., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od počinjenja istovrsnih kaznenih djela (čl. 123. st. 1. t. 1. i t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je svojim rješenjem od 23. kolovoza 2022., odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima te im, na temelju čl. 98. st. 1. i st. 2. t. 1., t. 4. i t. 5. ZKP-a, odredio mjere opreza zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija Republike Hrvatske, kao i zabranu približavanja te uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenim hrvatskim državljaninom. 

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će, po primitku pisanog otpravka navedenog rješenja suca istrage, podnijeti žalbu na to rješenje, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA