26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDUNEA sudjelovala na Greencajt festivalu u Zagrebu

DUNEA sudjelovala na Greencajt festivalu u Zagrebu

Na poziv Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Regionalna agencija DUNEA sudjelovala je na Greencajt festivalu u Zagrebu na panelu pod nazivom „Ribe je sve manje, a turista sve više – je li ravnoteža između bioraznolikosti, ribarstva i turizma održiva?“.

Uz Ivu Pozniak, višu stručnu suradnicu za pripremu i provedbu EU projekata za Regionalnu agenciju DUNEA, sudionici panela bili su Tonino Picula, predsjednik Međuskupine Europskog parlamenta za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, Hana Huzjak, ekonomska savjetnica u Europskoj komisiji te Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet. Panel je moderirala Tea Blažević s N1 televizije.

Ovom prilikom predstavljeni su projekti SeaClear i MARLESS, kao dva projekta slične tematike koja inovativnim rješenjima djeluju na trenutno najaktualniji ekološki problem kad govorimo o morskom okolišu – otpad u moru.

Greencajt, trenutno najzeleniji festival u regiji, ponudio je brojne zanimljive i edukativne panele, predavanja i rasprave o održivosti s ciljem podizanja svijesti o utjecaju klimatskih promjena i promjenama koje možemo napraviti u svojim životima.

Osim panela Regionalna agencija DUNEA popratila je i dodjelu nacionalne nagrade za okoliš Green Prix u sklopu koje je nominiran projekt Zelena ekonomija i CO2 (GECO2). Projektom se uspostavio inovativni međuregionalni sustav kojim se poboljšava praćenje klimatskih promjena, uvele su se eksperimentalne eko-prihvatljive poljoprivredne prakse te je uspostavljeno dobrovoljno tržište ugljika u sektoru poljoprivrede.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA