32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaSportDubrovnik opet postaje centar svjetskog tenisa u kategorijama od 11 do 13...

Dubrovnik opet postaje centar svjetskog tenisa u kategorijama od 11 do 13 godina

Sedmo izdanje međunarodnog tenis turnira za djecu do 11 i do 13 godina – Dubrovnik DUB Bowl ove je godine privuklo igrače iz 65 država svijeta, a radi se o najboljim mladim tenisačima na svijetu koji su nerijetko i prvaci svojih država.

Usprkos komplikacijama vezanim uz putovanja, ove godine brojimo dvije nove države sudionice – Maroko i Pakistan. Turnir će se održati na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinu polju i Tenis Kluba Dubrovnik u Lapadu, od 12. do 18. srpnja.

Proteklih godina Turnir je okupio više od 1.000 djece iz 65 država svijeta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti, a uz službeni natjecateljski dio, mlade buduće zvijezde uživat će i u bogatom popratnom programu Turnira, koji za cilj ima promovirati Grad Dubrovnik. Uz podršku legendarnog Gorana Ivaniševića, o snazi ovoga Turnira najbolje govore partneri i sponzori koji podupiru projekt iz godine u godinu. Popularnosti i posebnost turnira opazili su i najpoznatiji teniski brendovi koji pobjednicima Dubrovnik Dub Bowla nude jednogodišnji ugovor.

Veliki uspjeh turnira prepoznat je i od strane prestižne IMG akademije na Floridi gdje će pobjednici Dub Bowla imati priliku besplatno trenirati. Zbog kvalitete i uspješnosti turnira, pobjednici ovoga Turnira otići će s pozivnicama za sudjelovanje na svjetskom juniorskom prvenstvu do 14 godina u Francuskoj “Les Petits As”, kao i “Wild Card” za “Little Mo” i Zadar Tennis Europe Open.

“Vrijedi naglasiti da je od 2018. Grad Dubrovnik, prepoznajući sportski, promidžbeni i posljedično gospodarski učinak Dubrovnik Dub Bowla, naš turnir uvrstio među sportske manifestacije od važnosti za Grad. Uz to, posebno je važno naglasiti da na turniru sudjeluju i dubrovačka djeca, čime im se omogućuje neprocjenjivo međunarodno tenisko iskustvo. Kontinuirano zadovoljstvo mladih sudionika, potencijalnih zvijezda tenisa, užitak roditelja, odlična atmosfera, profesionalna organizacija, te jedan od najljepših gradova na svijetu pokazali su se izvrsnom kombinacijom i samim time postali glavni motivatori unapređenja turnira u svakom segmentu.

Dubrovnik DUB Bowl više je od običnog turnira – to je mjesto je gdje se djecu podučava fair playu, toleranciji, uvažavanju različitosti. Dubrovnik DUB Bowl mjesto je gdje je svaki sudionik zvijezda bez obzira na rezultat”, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije direktor i osnivač Turnira Pasko Barović. Uz njega na konferenciji su sudjelovali i Đivo Brčić, predstavnik Grad Dubrovnika, pročelnik Upravnog odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, i naša buduća teniska zvijezda Ana Petković, koju krasi titula viceprvakinje Hrvatske do 12 godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA