27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaDubrovkinja u Zagrebu izlazi iz zone komfora i ulazi u politički ring

Dubrovkinja u Zagrebu izlazi iz zone komfora i ulazi u politički ring

Izlazim iz zone komfora. Kandidirat ću se za predsjednicu SDP-a Zagreb. A kad se do kraja ulazi u politički krug, i u izborni ring, to je trenutak da se zaista izložimo za bolji svijet. Takvih ljudi u SDP-u ima. To je SDP u kojem ostajem – napisala je Danica Juričić Spasović, Dubrovkinja s višegodišnjom zagrebačkom adresom na svom fb profilu.

Diplomirana politologinja Danica Juričić Spasović je trenutno zaposlena u ZKM-u, ali je čitavo vrijeme, do razlaza s bivšim šefom stranke Bernardićem, u SDP-u imala zapaženu ulogu. Vodila je izbornu kampanju u kojoj je na pobijedio Ivo Josipov za predsjednika države, da bi potom bila pet godina voditeljica Kabineta predsjednika RH, a dok je Zoran Milanović bio predsjednik SDP-a bila je na mjesto glasnogovornice stranke. U Dubrovniku je vodila kampanju SDP-ove kandidatkinje Tatjane Šimac Bonačić za gradonačelnicu.

No, Danica Juričić Spasović vodi radni spor protiv SDP-a, zbog mobbinga i otkaza koji je dobila kao glasnogovornica.

-Vodim spor prema Zakonu o radu i Ustavu RH, što je legitimno, osobito kad je socijaldemokratska partija poslodavac koja mora imati nultu toleranciju na kršenja radnih prava. Oni koji si doveli do tog radnog spora su sada među isključenima iz stranke. Socijaldemokrati razumiju taj spor. Nisam im radi toga iznenađenje u 21.stoljeću. Radna prava su građanska, ljudska prava – ističe po tom pitanju.

Čini se kako će se politička jesen u Zagrebu, na unutastranačkim izborima, pratiti sa zanimanjem i u Dubrovniku, budući je kandidaturu za šefa zagrebačkog HDZ-a najavio Konavljanin, dr. Pavo Kostopeč, dok će još uvijek najjaču oporbenu stranku u našoj metropoli pokušati osvojiti Danica Juričić Spasojević, “mala” iz Grada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA