27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovčanin Marko Vučijević kupio je gotovo 25 posto dionica Varteksa

Dubrovčanin Marko Vučijević kupio je gotovo 25 posto dionica Varteksa

Poduzetnik, Dubrovčanin Marko Vučijević kupio je gotovo 25 posto dionica varaždinske tekstilne kompanije Varteks od Nenada Bakića, dosad najvećeg pojedinačnog dioničara tvrtke, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi

Dubrovčanin Vučijević, vlasnik tvrtke Global Consulting & Intelligence sa sjedištem u Zagrebu, postao je vlasnikom 24,91 posto udjela u Varteksu, dok je Bakiću ostalo nešto preko 727 tisuća dionica Varteksa odnosno 14,47 posto vlasničkog udjela.

Nenad Bakić na svom je FB profilu o prodaji dionica Varteksa zapisao sljedeće.

-Prodao sam (po jako maloj cijeni) većinu svojih dionica Varteksa uz veliki gubitak, a imam namjeru i sve ostale.

Nažalost, ova je investicija i pokušaj transformacije ove kompanije za mene prošla jako loše financijski, a loše i u drugim aspektima života. Da smo imali malo više sreće i/ili podrške mogli smo napraviti sjajnu priču. Teško je zaboraviti, primjerice, kako je HBOR usred najveće krize ucijenio i pokupio predujam od prodaje neaktivnih nekretnina čija prodaja je trebala ići isključivo u sanaciju kompanije, i povrat dugova.

Natezanja vjerovnika, banaka i drugih, u zadnje vrijeme oko toga tko će pokupiti koliko od prodaje nekretnina i blokiranje sanacije kompanije svakako nisu nešto što je bilo sjajno za gledati (Ksenija Čerin kojoj sam prenio moja potraživanja kojima sam pokušavao sanirati kompaniju) nije nikad, kao ni ja prije toga, naplatila ni kune kamata (!) i jedina više puta nudila veliki otpis dugova, što drugi vjerovnici nisu podržali.

Za mene je to tema koja nažalost treba ostati iza mene, avantura kojoj se nisam trebao posvetiti, ali što ćeš.

Želim novom najvećem dioničaru Marku Vučijeviću sreću (trebat će mu), kod njega sam prepoznao iskrenu želju da kompanija pokuša sanirati, sačuvati radna mjesta i omogućiti razvoj. Želim puno uspjeha i predsjedniku Uprave Draženu Dobišu koji požrtvovno vodi kompaniju, kao i nadzornom odboru, u kojem posebno zahvaljujem na suradnji svo ovo vrijeme predsjednici Radničkog vijeća Božici Čićek-Mutavdžić s kojom sam dijelio viziju i koja nas je podržavala u našim naporima u kojima su radnici uvijek bili na prvom mjestu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA