28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovački suci u "bijelom štrajku": rješavaju se samo hitni predmeti prema prosudbi...

Dubrovački suci u “bijelom štrajku”: rješavaju se samo hitni predmeti prema prosudbi suca

Svi suci Općinskog suda u Dubrovniku sudjeluju u mjerama upozorenja koje se sukladno Zaključku Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca od 17. siječnja 2024. godine provode u razdoblju od 22. siječnja 2024. godine do 2. veljače 2024, a sve radi neispunjenja obećanja izvršne vlasti da će se do 31. prosinca 2023. godine donijeti novi zakon o plaćama pravosudnih dužnosnika kojim bi se pitanje plaća pravosudnih dužnosnika odredilo na cjelovit i objektivan način, odnosno kojim zakonom bi se uvela indeksacija (usklađivanje osnovice s prosječnom bruto plaćom isplaćenom zaposlenima u pravnim osobama u RH u prethodnoj godini, prema izračunu Državnog zavoda za statistiku), te razradio sustav koeficijenata kroz sustav platnih razreda, doznajemo od glasnogovornika općinskog suda Vlaha Boškovića.

U provedbi mjera odgađaju se sve radnje u postupcima, osim u hitnim predmetima u kojima bi mogla nastupiti nenadoknadiva šteta, dok ne postoji opća uputa što predstavlja hitni predmet u kojem bi strankama mogla nastati nenadoknadiva šteta, već to ovisio procijeni svakog suca.

-Stoga sve stranke koji nisu primili pismenu obavijest o odgodi ročišta trebaju se o statusu svog predmeta informiraju putem telefona i e-mail stranice suda koje mogu pronaći na web stranici Općinskog suda u Dubrovniku – kazao nam je glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku, Vlaho Bošković.

foto:arhiv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA