19.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 rujna, 2022
NaslovnicaVijestiDubrovački robotičari uspješni na europskom prvenstvu u Portugalu

Dubrovački robotičari uspješni na europskom prvenstvu u Portugalu

Protekla 4 dana (od 01.06. do 04.0.06.) u Guimarãesu u Portugalu se održalo europsko prvenstvo u robotici European RoboCup 2022. Natjecalo se preko 150 ekipa, odnosno preko 900 robotičara iz 21 zemlje. Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavilo 14 ekipa sastavljenih od 37 natjecateljica  natjecatelja, te 11 mentora. Hrvatska robotička reprezentacija je ostvarila zapažen rezultat, te se doma vraća sa 7 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanom.
Na natjecanju je nastupilo i četvero dubrovačkih robotičara i mentorica Dalija Milić Kralj. Dubrovački robotičari su do samog kraja bili u borbi za medalje.

Maroje Musladin iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik je bio kapetan ekipe Ragusa CRO team. S njim u ekipi su još bili Vanja Novoselec i Filip Melnjak. Mentorica ekipe je Dalija Milić Kralj, profesorica strojarske grupe predmeta iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. Ragusa CRO team je dobio posebno priznanje za najbolju strategiju, te su osvojili 5. mjesto u kategoriji Rescue Simulation.
U kategoriji Soccer Light Weight ekipa Robofreak CRO team je osvojila 4. mjesto. Mentor ekipe je bio Ivan Kolarić, kapetan ekipe Borna Svržnjak, te učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Patrik Kralj i Duje Handabaka.
Još jedno četvrto mjesto je osvojila ekipa King PERO CRO team u kategoriji Rescue line entry. Za nju je uz Marina Rođaka i Nina Peteka nastupio i učenik Osnovne škole Župa Dubrovačka Orsat Kralj. Mentor ekipe King PERO CRO team je bio Ivica Kolarić.
Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022, RoboCup Junior Austria Open 2022 i European RoboCup 2022 su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza koji su pomogli i oko puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Portugalu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA