12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaPolitikaDubrovački HDZ brani novi zakon o pomorskom dobru prozivajući jednu srđevku

Dubrovački HDZ brani novi zakon o pomorskom dobru prozivajući jednu srđevku

Dubrovački HDZ je poslao priopćenje kojim reagira na dolazak predstavnika stranke Možemo u Grad gdje održavaju tribinu “Nije dobro za pomorsko dobro”. Evo ga u cijelosti:

Drago nam je da su se predstavnici stranke “Možemo” odlučili doći u Grad u Dubrovnik i održati tribinu na temu „Nije dobro za pomorsko dobro“.

Nažalost, kroz saborsku raspravu istaknuli su više puta kako nije dobro da gradovi i općine putem svog komunalnog redarstva kontroliraju pomorsko dobro jer su smatrali kako po njima nije dobro da lokalni ‘šerifi’ dobiju toliku moć.

Jasno nam je zašto po njima to nije dobro.

Naime, da je kojim slučajem Grad Dubrovnik imao ovlasti postupanja na pomorskom dobru onda ne bi aktivna članica političke stranke Srđ je Grad i predsjednica Gradskog kotara Lapad Anamarija Miletić, zajedno sa svojim suprugom, 15 godina izbjegavala plaćati koncesiju na pomorskom dobru!

Procjenjuje se da je šteta prouzročena njihovim nelegalnim korištenjem pomorskog dobra na Lapadskoj obali veća od 50 tisuća eura.

Bilo bi zanimljivo čuti kako komentiraju gospođe Sandra Benčić i Urša Raukar Gamulin da upravo osoba, koja je aktivni član njihove sestrinske stranke, u praksi provodi upravo ono što bez ikakve osnove imputiraju Vladi HDZ-a – „monetizaciju, odnosno privatizaciju obale“ .

Mi ćemo se i dalje zalagati da ovaj Zakon, kako je predložen, što prije bude usvojen, jer će upravo on ispraviti sve one nedostatke koje aktualni zakon ima.

Odnosno, onemogućit će ograđivanje plaža, što aktualni zakon dopušta. Novi zakon omogućit će aktivnu kontrolu i nadzora pomorskog dobra od strane komunalnog redarstva jedinica lokalne samouprave odnosno, u ovom slučaju, Grada Dubrovnika.

Jer nitko ne može bolje nadzirati što se događa na pomorskom dobru, kako i na koji način se ono koristi, od jedinice lokalne samouprave odnosno komunalnih redara, pa i samih građana koji sve nepravilnosti mogu i sami prijaviti tom istom redarstvu . stoji u priopćenju koje potpisuje Roberto Krile, tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA