27.8 C
Dubrovnik
Utorak, 9 kolovoza, 2022
NaslovnicaVijestiDubrovački Caritas prikupio 400 tisuća kuna za Banovinu

Dubrovački Caritas prikupio 400 tisuća kuna za Banovinu

Novčana pomoć u iznosu od 400 tisuća kuna prikupljenoj na području Dubrovačke biskupije upućeno je za potresom stradalu Banovinu. Rezultat je to akcije koju je Caritas Dubrovačke biskupije pokrenuo odmah nakon potresa u Banovini krajem 2020. godine potičući tada na prikupljanje novčane pomoći stradalnicima.

Ponuđena je bila mogućnost uplate donacija na posebni račun Caritasa Dubrovačke biskupije, a na poticaj apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića određeno je da sav milodar prikupljen na nedjeljnim misnim slavljima u nedjelju 3. siječnja ide upravo na ovu nakanu te da župnici omoguće u svojim župnim crkvama prikupljanje donacija i izvan misnog slavlja tijekom mjeseca siječnja.

Milodarima vjernika na misnim slavljima i u posebnim kutijama u crkvama diljem Dubrovačke biskupije prikupljeno je 297.234,00 kn, na račun Caritasa Dubrovačke biskupije uplaćeno je 51.190,00 kn a ostatak iznosa darovao je Ordinarijat Dubrovačke biskupije. Sav prikupljeni novac uplaćen je Caritasu Sisačke biskupije.

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje i zamjenica Marija Đurović bile su prošlog tjedna u radnom posjetu potresom stradaloj Banovinu kako bi se upoznale s trenutačnom situacijom u tom kraju i vidjele koje su sve potrebe stanovništva. U Petrinjskoj vojarni susrele su se s vojnim kapelanom don Brankom Čageljom, svećenikom iz Dubrovnika, posjetile su prostorije Caritasa Sisačke biskupije gdje su se susrele s ravnateljicom Kristinom Radić i djelatnicima biskupijskog Caritasa, a u centralnom skladištu biskupijskog Caritasa susrele su se s biskupom mons. Vladom Košićem i s. Smiljom Ćirko te su već tada uručile jednu od donacija prikupljenih upravo za područje Banovine.

Dodajmo i kako je Caritas Dubrovačke biskupije sve vrijeme također poticao i na ostale oblike donacija kao što su Donacijski telefon Hrvatskog Caritasa, uplate na račune Hrvatskog Caritasa ili direktno na račun Caritasa Sisačke biskupije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA