Dubrovački band Izae večeras u Lazaretima predstavlja novi album “Zanzibar”

U petak, 1. ožujka u Art radionici Lazareti dubrovački band Izae predstavit će svoj novi album Zanzibar. Koncert počinje u 21 sat, a mi vas pozivamo na druženje i uživanje u svirci novih i starih stvari uz prepoznatljiv zvuk IZAE.

IZAE je objavio novi studijski album Zanzibar. Povratak je to na scenu i nastavak zvučnih sesija točno tamo gdje se zaustavilo prethodno izdanje, hvaljeni Kvamb iz 2019. godine. Jadranka Katić, Adem Gušić i Dejan Seferović su protekle tri godine skladali 15 novih pjesama, a sada su svima dostupne na vinilnom izdanju Geenger Recordsa i na svim streaming servisima.

Prepoznatljivi zvuk koji ovaj trio stvara još od 2006., zaokružen je slojevitim pjesmama i bogatim aranžmanima. Stihovi i melodije kriju mnoštvo anegdota dok band suvereno plovi prema dalekom Zanzibaru. Uz stalne članove Izae, na ovom albumu sudjelovao je još niz prijatelja i suradnika, koji se uvijek iznova vraćaju kao dobri duhovi iz sjene te upotpunjuju magičnu cjelinu koja najčešće nastaje u polumraku konobe.

Šimun Končić je snimio viole, Ivan Bonačić saksofone i flaute, Antonia Merčep i Mr.Gud posudili su vokale, a Žarko Dragojević je miksao i masterirao album. Cjelokupni materijal zaokružen je vizualnim dizajnom koji potpisuje Dejan Sefereović, a izdanje je podržano u sklopu godišnjeg programa Audiovizualnog centra Dubrovnik te potpore Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Za sve koji se nisu prethodno susreli s ovim sastavom, prethodna izdanja su dostupna na izae.bandcamp.com. Diskografija banda od 2006. do 2023. broji ukupno dvanaest naslova, a neumorni autori već rade na novom materijalu te se pripremaju za svirke uživo na kojima će im se pridružiti i bubnjar Vlaho Bonačić.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u ARL od 20 h po cijeni od 5 eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.