32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPotpisan je 75 tisuća eura vrijedan ugovor za izradu Plana pripravnosti i...

Potpisan je 75 tisuća eura vrijedan ugovor za izradu Plana pripravnosti i upravljanja rizicima u Gradu

Grad Dubrovnik potpisao je ugovor za izradu Plana pripravnosti i upravljanja rizicima za svjetsko dobro UNESCO-a “Stari grad Dubrovnik”, što je još jedna od aktivnosti Plana upravljanja povijesnom jezgrom.

Cilj Plana pripravnosti je izraditi dokumentaciju usklađenu s relevantnim UNESCO-vim smjernicama koje se dotiču tema osiguravanja otpornosti na rizike u područjima svjetske baštine sukladno UNESCO-u, ICCROM-u, ICOMOS-u i IUCN-u te spriječiti ili umanjiti negativne posljedice katastrofe na dobra svjetske baštine. Plan je usmjeren na smanjenje rizika za vrijednosti baštine, ali i za ljudske živote, fizičku imovinu i životni standard.

Kao vrlo važan izazov kroz Plan upravljanja utvrđena je potreba za ublažavanjem potencijalnih prirodnih i antropogenih rizika te jačanje prilagodbe klimatskim promjenama, uz razvoj uspješnog sustava odgovora u slučaju aktivacije rizika. Iz tog razloga, Plan upravljanja predvidio je razvoj Plana pripravnosti koji podrazumijeva integraciju svih segmenata upravljanja rizicima, kao što su mjere za smanjenje rizika, pripremljenost, odgovor i oporavak. Sastavni dio Plana pripravnosti i upravljanja rizicima činit će i evakuacijski plan, a mora integrirati i mjere razvoja zelene infrastrukture s ciljem ublažavanja rizika, posebice onih uzrokovanih klimatskim promjenama.

Konačan rezultat izrade Plana pripravnosti trebaju biti razrađeni ciljevi, definirani prioriteti kroz akcijski plan, te prijedlozi konkretnih mjera, organizacijski modeli i pravila koje bi trebalo usvojiti na razini Gradskog vijeća.

Plan će izraditi firme URBANEX d.o.o. i TEHNOEKPERT d.o.o., a rok za dostavu je 10 mjeseci. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 60.000,00 eura bez PDV-a, odnosno 75.000,00 eura s PDV-om.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA