31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleDu Motion ekipa volontira na Bokeškom maratonu i svake godine kolendava u...

Du Motion ekipa volontira na Bokeškom maratonu i svake godine kolendava u kući obitelji Pasković

Ekipa Du Motiona prvi je put volontirala na Bokeškom polumaratonu prije tri godine i tada je započela jednu lijepu tradiciju. Nakon maratona okupe se i zakolendaju u kući obitelji Pasković u Tivtu. Za koje kažu kako imaju najbolju rakiju i liker od mente.

Članica ekipe Tina Bošković opisala je ovaj lijepi običaj prijateljstva Dubrovčana i Bokelja te postavila fotografije i video, koje smo preuzeli.

-S obzirom da smo s organizatorima surađivali na Splitskom maratonu, odazvali smo se za volontiranje i na ovoj utrci. Start utrke je u Tivtu i svidjelo nam se što smo za prvi put dobili lokaciju okrepne stanice na petom kilometru u Seljanovu uz more.

Direktor utrke Kristijan Sindik je javio Alenu da se sva oprema nalazi u kući Paskovića. Onda smo otišli po opremu i dočekali su nas Ivo Pasković sa suprugom Jelkom, a ujedno su nam pomogli i u volontiranju. Pridružili su im se i susjedi pa su nas počastili i priklama. Poslije volontiranja smo ušli u Paskovića i otpjevali kolendu. I tako nam je to postala tradicija pa svake godine ponovimo volontiranje i druženje u Paskovića uz obveznu kolendu. Donesemo malo dubrovačkih običaja u naših dragih Bokelja koji nas domaćinski dočekaju.Svake se godine odazovemo volonitranju i veselimo se ponovnom druženju kod dragih ljudi, napisala je Tina Bošković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA