Društvo prijatelja dubrovačke starine: na zidinama 50 posto gostiju manje nego 2019., ali je na Sokolu broj isti

Dubrovačke zidine je tijekom rujna posjetila 91 tisuća gostiju, što je nešto manje od 50 posto u odnosu na mjerodavnu 2019. godinu, no i ovaj mjesec se pokazuje trend puno bolje posjećenosti izvangradskih utvrda o kojima skrbi i kojima upravlja Društvo prijatelja dubrovačke starine – pokazuju podaci koje smo dobili od tajnika Nika Kapetanića.

Sokol grad u Konavlima je, tako, ostvario istu posjećenost kao 2019. godine, a to je 1.300 posjetitelja u rujnu. Stonske zidine je obišlo u rujnu 8.500 posjetitelja što je 83 posto u odnosu na uspješnu 2019. godinu.

Dubrovačke zidine su zabilježile posjet 91 tisuće ljudi, što nije zanemariva brojka, ali je ipak razlika od 184 tisuće posjetitelja koji su u rujnu 2019. obišli najatraktivniju gradsku šetnicu s koje se vidi Grad iz ptičje perspektive.

U Društvu prijatelja dubrovačke starine analizu brojki prepuštaju turističkim djelatnicima, te uz njihovo iznošenje tek će reći kako je vidljiv gotovo isti interes za posjet fortifikacijskim utvrdama izvan grada. A to bi se, nadodajmo, moglo povezati i uz odvijanje sezone u ponešto zaoštrenim epidemiološkim uvjetima i oprez stranih gostiju da ljetuju u izdvojenim smještajnim jedinicima i vilama za odmor koje se nalaze u okolici grada, te izbjegavanju gužvi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.